Quinoa tabouleh

Tabouleh met kip

Dit is een lekker snel tabouleh recept en toch een volledige maaltijd. Als we niet weten wat we moeten vaker, gaan we vaak voor pasta. Maar er zijn nog zoveel meer snelle en makkelijke recepten voor het avondeten. Quinoa bijvoorbeeld is ook heel snel klaar. En gezond! En je eet weer eens iets anders. In dit gerecht maak je van de quinoa een tabouleh. Dat is een salade uit de Libanese en Syrische keuken. Het wordt als bijgerecht gegeten. En bestaat traditioneel uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Dit is dus een tabouleh salade met een twist. In plaats van de bulgur gebruik je quinoa. En de kruiden vul je aan met de gebakken plakjes courgette. 

Gezond recept voor avondeten

Om van deze quinoa tabouleh een gezond recept voor het avondeten te maken, voegen we lekkere pittige stukjes harissa kip toe. Harissa koop je kant-en-klaar in een potje. Wanneer je het nog niet eerder gebruikt hebt, het is een pittige rode saus, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, een soort van sambal. Je smeert het eenvoudig op de kippendijfilets, laat het even marineren en bakt dan de kip mooi rondom bruin.

Wanneer je wilt kun je als finishing touch ook nog op elk bord een flinke lepel hummus scheppen. Die kun je ook kant-en-klaar kopen. Vooral wanneer je tijdgebrek hebt is dat een prima optie. Leg op de hummus de stukjes harissa kip en serveer met de quinoa tabouleh.

tabouleh recept
Quinoa tabouleh

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kipfilets
  • 300 gr quinoa
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 4 takjes munt (verse)
  • 4 takjes koriander (verse)
  • 1 bosui
  • 4 el harissa pasta
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Lekker met

  • Hummus (zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Marineer eerst de kipfilets, bestrijk ze met de harissa pasta. En laat ze even staan. 

  2. Spoel de quinoa af in een zeef. Doe de quinoa in een pan en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Giet af en laat het een klein beetje afkoelen. 

  3. Snijd de courgette in plakjes. Doe ze in een koekenpan en bak ze met wat olijfolie rondom bruin. Hak alle kruiden grof en de bosui in dunne ringetjes. Meng de courgette, bosui en verse kruiden door de quinoa. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng dit door de quinoa en breng de tabouleh salade verder op smaak met peper en zout. 

  4. Bak de kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie tot dat ze rondom bruin zijn. Snijd ze in plakjes. 

  5. Leg de harissa kip op de borden en serveer met de quinoa tabouleh. Serveer eventueel met de hummus. 

Quinoa tabouleh
tabouleh salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in