Loempia uit de Airfryer
Yes, ik heb weer een lekker airfryer recept voor jullie. Deze keer maak ik een loempia in de Airfryer. Ja, de loempia die je normaal bij de Chinees haalt of bij het kraampje op de markt. Maar deze loempia is een stuk gezonder, want er komt geen frituurvet aan te pas. Fijn toch? En je kunt het dus heel makkelijk zelf maken, in de Airfryer!
Voor de vulling van de loempia gebruik ik allerlei groenten met ham en ei. Maar je kunt natuurlijk ook kip toevoegen of de loempia helemaal vega houden. En het is dus verder helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten fijnsnijden en even aanbakken. Mengen met de koude ingrediënten en de smaakmakers en vervolgens vouwen tot een loempia. Superlekker voor in het weekend, als onderdeel van een rijsttafel of voor bij de borrel. Dan maak je gewoon kleine loempiaatjes. Succes gegarandeerd!
Ik denk dat het belangrijker is dat je goede gewoontes toepast. Kleine aanpassingen in je levensstijl die ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit en waar je uiteindelijk een goed gevoel aan overhoudt.
Van goede voornemens naar goede gewoontes
Eén van mijn goede gewoontes is dat ik geen frituurpan heb. Ik gebruik liever mijn Airfryer. Deze gebruik ik niet alleen voor het bereiden van snacks en patat hoor. Ik haal hem regelmatig tevoorschijn. Of ik nu een cake wil bakken, een ovenschotel wil maken of een dessert wil bereiden. Je kunt er ontzettend veel mee. Er staan al heel wat airfryer recepten van mij op de blog. Daar kun je altijd even kijken voor meer inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 st.
- 150 gr worteljulienne
- 1 prei (in ringen)
- 200 gr taugé
- 100 gr ham
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember (fijngehakt)
- 1 el sojasaus
- 2 tl sambal
- 1 tl vissaus
- 4 loempiavellen (uit de vriezer)
- 3 eieren
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kluts de eitjes en voeg peper en zout toe. Bak dit in een koekenpan in wat olijfolie tot een omelet en snijd vervolgens in kleine stukjes.
Doe de ui, knoflook, wortel, prei en taugé in een koekenpan en bak aan in wat olijfolie. Voeg de sojasaus, vissaus, gember en sambal toe en roer door elkaar.
Snijd de ham in blokjes en voeg deze toe aan de groente. Voeg vervolgens de stukjes ei toe en roer door elkaar.
Verdeel de vulling over het midden van de loempia en bestrijk de randen met eigeel. Vouw de buitenkant naar binnen en vouw ze vervolgens om tot een loempia. Plak de randjes vast met wat eigeel.
Bak de loempia’s in 8-10 minuten goudbruin in de Airfryer op 180 graden. De loempiavellen blijven een beetje licht van kleur. Je zou eventueel ook filodeeg kunnen gebruiken, dat kleurt iets meer goudbruin.
Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in