Tabouleh met kip
Dit is een lekker snel tabouleh recept en toch een volledige maaltijd. Als we niet weten wat we moeten vaker, gaan we vaak voor pasta. Maar er zijn nog zoveel meer snelle en makkelijke recepten voor het avondeten. Quinoa bijvoorbeeld is ook heel snel klaar. En gezond! En je eet weer eens iets anders. In dit gerecht maak je van de quinoa een tabouleh. Dat is een salade uit de Libanese en Syrische keuken. Het wordt als bijgerecht gegeten. En bestaat traditioneel uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Dit is dus een tabouleh salade met een twist. In plaats van de bulgur gebruik je quinoa. En de kruiden vul je aan met de gebakken plakjes courgette.
Gezond recept voor avondeten
Om van deze quinoa tabouleh een gezond recept voor het avondeten te maken, voegen we lekkere pittige stukjes harissa kip toe. Harissa koop je kant-en-klaar in een potje. Wanneer je het nog niet eerder gebruikt hebt, het is een pittige rode saus, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, een soort van sambal. Je smeert het eenvoudig op de kippendijfilets, laat het even marineren en bakt dan de kip mooi rondom bruin.
Wanneer je wilt kun je als finishing touch ook nog op elk bord een flinke lepel hummus scheppen. Die kun je ook kant-en-klaar kopen. Vooral wanneer je tijdgebrek hebt is dat een prima optie. Leg op de hummus de stukjes harissa kip en serveer met de quinoa tabouleh.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr kipfilets
- 300 gr quinoa
- 2 courgettes
- 1 citroen
- 4 takjes munt (verse)
- 4 takjes koriander (verse)
- 1 bosui
- 4 el harissa pasta
- Peper en zout
- 2 el olijfolie
Lekker met
- Hummus (zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Marineer eerst de kipfilets, bestrijk ze met de harissa pasta. En laat ze even staan.
Spoel de quinoa af in een zeef. Doe de quinoa in een pan en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Giet af en laat het een klein beetje afkoelen.
Snijd de courgette in plakjes. Doe ze in een koekenpan en bak ze met wat olijfolie rondom bruin. Hak alle kruiden grof en de bosui in dunne ringetjes. Meng de courgette, bosui en verse kruiden door de quinoa. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng dit door de quinoa en breng de tabouleh salade verder op smaak met peper en zout.
Bak de kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie tot dat ze rondom bruin zijn. Snijd ze in plakjes.
Leg de harissa kip op de borden en serveer met de quinoa tabouleh. Serveer eventueel met de hummus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in