Mueslirepen

Mueslirepen met gedroogd fruit

Dit is een leuk recept om zelf je tussendoortje te maken. Deze mueslirepen zijn gemaakt met havermout en zitten vol met lekker gedroogd fruit. Eigenlijk kun je allerlei noten en zaden toevoegen die je zou willen, of die je nog in de voorraadkast hebt staan. Dan heb je mooi je restjes opgeruimd. Het werkt hetzelfde voor het gedroogde fruit. Op de markt en in bio-winkels kun je vaak ook mango of gedroogde bessen kopen. Wanneer je het leuk vindt kun je de abrikozen en cranberry’s daarmee vervangen. 

Gemakkelijk te maken!

Verder zijn de mueslirepen heel gemakkelijk te maken. In een kom doe je de geraspte kokos, noten en havermout. In een steelpannetje verwarm je de honing, boter en suiker. Voeg alles bij elkaar en schep het gedroogde fruit er door. Stort het mengsel dan in een bakblik en bak de mueslirepen af. Wacht met het snijden totdat ze goed afgekoeld zijn. Het leuke is dat je mueslirepen tenminste een week in een luchtdichte doos kunt bewaren. Kortom je kunt ze meenemen naar je werk of aan de kinderen meegeven als tussendoortje. Of in kleinere blokjes bij de thee eten. De boter kun je overigens vervangen door kokosolie en je kunt gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden. 

Mueslirepen
Mueslirepen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten

  • 200 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 75 gr hazelnoten
  • 75 gr kokos (fijn geraspt)
  • 30 gr boter
  • 40 gr licht bruine basterdsuiker
  • 180 ml honing
  • 80 gr dadels (gedroogde)
  • 80 gr abrikozen (gedroogde)
  • 50 gr cranberry's (gedroogde)
  • snufje zout

Materiaal

  • bakblik van 20x30cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden hetelucht. Vet de vorm in met wat olie of boter en bekleed dan met bakpapier. De olie of boter zorgt er voor dat het bakpapier op zijn plek blijft zitten. 

  2. Snijd het gedroogde fruit in kleine stukjes. Rooster de hazelnoten, kokos en havermout in een droge koekenpan voor 7 minuten. Schep in een mengkom. 

  3. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de honing en suiker toe en een snuf zout. Roer door het havermout mengsel. Schep het gedroogde fruit er doorheen. 

  4. Schep het havermoutmengsel in de bakvorm. Druk goed aan, gebruik hiervoor licht vochtige handen. Zet de mueslirepen in de oven en bak voor 25-30 minuten. Laat ze goed afkoelen voordat je de koek in repen snijdt. Ze blijven in een afgesloten doos ongeveer 1 week goed. 

ingredient abrikozen
Mueslirepen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in