Witte bonen hummus met gecarameliseerde ui
Heb je ooit witte bonen hummus gegeten? Nee? Dan moet daar snel verandering in komen. En met dit recept kun je heel makkelijk zelf witte bonen hummus maken. Echt, een kind kan de was doen. Deze witte bonen hummus maak je namelijk in nog geen kwartier klaar. Normaal gesproken maak je natuurlijk hummus van kikkererwten. Maar het leek ons een leuk idee om eens iets anders te proberen. En wat blijkt? Witte bonen lenen zich dus perfect voor het maken van hummus.
Witte bonen hebben niet een hele sterke smaak van zichzelf en dit zorgt er voor dat je heel eenvoudig lekkere smaken kunt toevoegen. De tahin, knoflook en komijn geven die typische smaak van hummus. Voor nog wat extra smaak voegen wij gecarameliseerde uitjes toe. De hummus van witte bonen is lekker romig. Serveer er wat naanbrood bij en dippen maar!
Hoe maak je de hummus mooi glad?
Is je hummus toch nog wat te dik en niet lekker romig? Voeg dan gerust nog een scheutje water toe. Ook kun je er eventueel nog wat olijfolie overheen drizzlen voor wat extra smaak. Wij maken gebruik van gekookte witte bonen uit een blikje. Maar je kunt ook gedroogde bonen, weken en voorkoken. Maar dit is gewoon net even wat makkelijker en daar houden wij van.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 250 gr witte bonen
- 1 teentje knoflook
- halve citroen
- 1 tl komijn
- 3 el tahin
- scheutje water
Topping
- 200 gr uien
Lekker met
- Naanbrood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Spoel de bonen onder water en laat ze goed uitlekken. Doe alle ingredienten, behalve de uien, in de kom van je keukenmachine en mix tot een glad geheel. Het scheutje water kun je gebruiken om de hummus nog gladder te maken.
Snijd de uien in halve ringen. Doe ze in een koekenpan met wat olie en laat ze zachtjes bakken totdat de uitjes gecarameliseerd zijn. Neem hier gerust de tijd voor.
Serveer de hummus in een kommetje. Doe de gecarameliseerde uien erop en garneer eventueel met wat peterselie. Lekker met naanbrood erbij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in