fbpx
Menu

Witte bonen hummus met gecarameliseerde ui

Heb je ooit witte bonen hummus gegeten? Nee? Dan moet daar snel verandering in komen. En met dit recept kun je heel makkelijk zelf witte bonen hummus maken. Echt, een kind kan de was doen. Deze witte bonen hummus maak je namelijk in nog geen kwartier klaar. Normaal gesproken maak je natuurlijk hummus van kikkererwten. Maar het leek ons een leuk idee om eens iets anders te proberen. En wat blijkt? Witte bonen lenen zich dus perfect voor het maken van hummus.

Witte bonen hebben niet een hele sterke smaak van zichzelf en dit zorgt er voor dat je heel eenvoudig lekkere smaken kunt toevoegen. De tahin, knoflook en komijn geven die typische smaak van hummus. Voor nog wat extra smaak voegen wij gecarameliseerde uitjes toe. De hummus van witte bonen is lekker romig. Serveer er wat naanbrood bij en dippen maar!

 

Hoe maak je de hummus mooi glad?

Is je hummus toch nog wat te dik en niet lekker romig? Voeg dan gerust nog een scheutje water toe. Ook kun je er eventueel nog wat olijfolie overheen drizzlen voor wat extra smaak. Wij maken gebruik van gekookte witte bonen uit een blikje. Maar je kunt ook gedroogde bonen, weken en voorkoken. Maar dit is gewoon net even wat makkelijker en daar houden wij van.

1 portie

Ingrediënten

  • 250 gr witte bonen
  • 1 teentje knoflook
  • halve citroen
  • 1 tl komijn
  • 3 el tahin
  • scheutje water

Topping

  • 200 gr uien

Lekker met

  • Naanbrood

Zo maak je het

  1. Spoel de bonen onder water en laat ze goed uitlekken. Doe alle ingredienten, behalve de uien, in de kom van je keukenmachine en mix tot een glad geheel. Het scheutje water kun je gebruiken om de hummus nog gladder te maken.

  2. Snijd de uien in halve ringen. Doe ze in een koekenpan met wat olie en laat ze zachtjes bakken totdat de uitjes gecarameliseerd zijn. Neem hier gerust de tijd voor.

  3. Serveer de hummus in een kommetje. Doe de gecarameliseerde uien erop en garneer eventueel met wat peterselie. Lekker met naanbrood erbij.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Reactie plaatsen