fbpx
Menu

Groene shakshuka met spinazie

Iedere dinsdag delen we een lekker vegetarisch recept met je. En deze week is het de beurt aan een groene shakshuka, een lekker groentegerecht met gepocheerde eitjes. De klassieke shakshuka ken je vast wel, boordevol bonen in een pittige tomatensaus. Het recept komt uit het Midden Oosten, daar wordt het als ontbijt gegeten. Wij Nederlanders eten het liever tijdens de lunch of als avondeten. De tomatensaus heb ik in dit geval vervangen voor spinazie en dan krijg je dus een groene shakshuka.

Lekker makkelijk

De eitjes worden als het ware gepocheerd in de groente. En dat klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. Het is gewoon een kwestie van groentes aanbakken, eitjes toevoegen en wachten. Voor de lunch kan je er met zijn drieën van eten, maar wil je het als hoofdgerecht serveren, dan is het voor ongeveer 2 personen voldoende. Serveer er lekker pitabrood bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Wat vinden jullie?

En het is je misschien wel opgevallen dat onze vernieuwde website nu helemaal af is.  Wij zijn er zelf helemaal blij mee. De ingrediënten zijn nu in één oogopslag te zien en je ziet nu in duidelijke stappen wat je moet doen. Plus we geven ieder recept een label, in dit geval Vega. Dan weet je meteen dat het een vegetarisch recept is. En niet onbelangrijk de bereidingstijd staat er nu bij. We twijfelen alleen nog over ovenrecepten, we zetten de oventijd er nu niet bij, omdat dit in principe wachttijd is. Je hoeft dan niet in de keuken te staan. En anders lijkt een recept misschien heel ingewikkeld, terwijl het in werkelijkheid in 10 minuten klaar is. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Ingrediënten voor 2 personen

Ingrediënten

  • 3 st. lente ui
  • 400 gr spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml kookroom ((of haverroom))
  • 3 eieren
  • 50 gr feta
  • Handje peterselie
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl chilipeper
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de lente ui in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan in wat olijfolie.

  2. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat het geslonken is. Breng de spinazie op smaak met komijn, chilipeper en zout.

  3. Voeg de (haver)room toe en roer om. Maak nu 3 kuiltjes in de spinazie. Breek in ieder kuiltje een eitje. Zet de deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer 5 minuten stollen. Het is het lekkerste als het eiwit net gestold is en de dooier nog lopend is.

  4. Garneer de groene shakshuka met feta en wat gehakte peterselie. Serveer met pitabrood.

Deze groene shakshuka is een variatie op de rode klassieker, maar minstens zo lekker.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Lianne Wisse
    6 april 2019 om 21:37

    Wat een heerlijk gerecht weer! Was al fan van de shakshuka met gehaktballetjes maar deze variant is zeker bet zo lekker en gezond!

  • Mariel
    29 januari 2019 om 11:55

    Zou je er niet 20 + 30 kunnen neerzetten als een recept 30 minuten in de oven moet? Voor mij maakt het namelijk wel een groot verschil als ik na werk snel een maaltijd op tafel wil zetten en ik ga op zoek naar een recept dat in 20 min klaar is.

Reactie plaatsen