fbpx
Menu

Mueslirepen met gedroogd fruit

Dit is een leuk recept om zelf je tussendoortje te maken. Deze mueslirepen zijn gemaakt met havermout en zitten vol met lekker gedroogd fruit. Eigenlijk kun je allerlei noten en zaden toevoegen die je zou willen, of die je nog in de voorraadkast hebt staan. Dan heb je mooi je restjes opgeruimd. Het werkt hetzelfde voor het gedroogde fruit. Op de markt en in bio-winkels kun je vaak ook mango of gedroogde bessen kopen. Wanneer je het leuk vindt kun je de abrikozen en cranberry’s daarmee vervangen. 

Gemakkelijk te maken!

Verder zijn de mueslirepen heel gemakkelijk te maken. In een kom doe je de geraspte kokos, noten en havermout. In een steelpannetje verwarm je de honing, boter en suiker. Voeg alles bij elkaar en schep het gedroogde fruit er door. Stort het mengsel dan in een bakblik en bak de mueslirepen af. Wacht met het snijden totdat ze goed afgekoeld zijn. Het leuke is dat je mueslirepen tenminste een week in een luchtdichte doos kunt bewaren. Kortom je kunt ze meenemen naar je werk of aan de kinderen meegeven als tussendoortje. Of in kleinere blokjes bij de thee eten. De boter kun je overigens vervangen door kokosolie en je kunt gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden. 

Ingrediënten

  • 200 gr havermout
  • 75 gr hazelnoten
  • 75 gr kokos (fijn geraspt)
  • 30 gr boter
  • 40 gr licht bruine basterdsuiker
  • 180 ml honing
  • 80 gr dadels (gedroogde)
  • 80 gr abrikozen (gedroogde)
  • 50 gr cranberry's (gedroogde)
  • snufje zout

Materiaal

  • bakblik van 20x30cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden hetelucht. Vet de vorm in met wat olie of boter en bekleed dan met bakpapier. De olie of boter zorgt er voor dat het bakpapier op zijn plek blijft zitten. 

  2. Snijd het gedroogde fruit in kleine stukjes. Rooster de hazelnoten, kokos en havermout in een droge koekenpan voor 7 minuten. Schep in een mengkom. 

  3. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de honing en suiker toe en een snuf zout. Roer door het havermout mengsel. Schep het gedroogde fruit er doorheen. 

  4. Schep het havermoutmengsel in de bakvorm. Druk goed aan, gebruik hiervoor licht vochtige handen. Zet de mueslirepen in de oven en bak voor 25-30 minuten. Laat ze goed afkoelen voordat je de koek in repen snijdt. Ze blijven in een afgesloten doos ongeveer 1 week goed. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

5 reacties

  • Henrike
    29 januari 2019 om 16:59

    Mijn plaat muesli valt helemaal uit elkaar.... wat had ik anders moeten doen?!

    Beantwoorden
  • Annette
    2 februari 2019 om 16:20

    Bij mij exact het zelfde. Lijkt nu meer op muesli dan op een reep.

    Beantwoorden
  • LindaLiesette
    4 februari 2019 om 14:00

    Die van mij is ook mislukt 🙈 Ik gebruik ‘m nu als soort van granola.

    Beantwoorden
  • Weverst
    13 februari 2019 om 21:06

    Je tip opgevolgd. Ook Granola geworden ;-)

    Beantwoorden
  • Annika
    14 februari 2019 om 15:09

    Wat jammer! Geen idee waar het nu aan ligt.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen