Filodeeghapjes
Geen idee wat je moet doen met filodeeg? Maak er eens deze filodeeghapjes mee. Filodeeg is niet alleen heel lekker, maar je maakt er ook heel snel lekkere hapjes te mee. Deze filodeegpakketjes hebben een vulling van peer, stukjes brie en fijngehakte pistachenootjes en uiteindelijk drizzle je er ook nog wat honing overheen. Klinkt lekker toch?
Filodeeg kopen
Je kunt het beste vers filodeeg op rol bij een Turkse supermarkt kopen dat is beter dan de diepvries variant. En tegenwoordig ligt het ook steeds vaker in de supermarkt. De truc is vooral om het filodeeg niet te droog te laten worden. Maar ook weer niet te snel van elkaar te willen halen. Kortom blijf in de buurt van het filodeeg om te kijken wanneer het onvoldoende ontdooit is en werk dan heel snel. En wat je even niet gebruikt onder een vochtige theedoek. Bestrijk snel met de boter tussen de laagjes, snijd razendsnel uit en beleg gelijk met de vulling. Daarom zijn de filodeegpakketjes ook zo snel klaar, je moet wel. Maar wanneer je de vulling, de nootjes en de boter al klaar hebt staan gaat het helemaal goed komen! (en wanneer je het echt niet ziet zitten kun je ook bladerdeeg hapjes er van maken).
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 st.
- 1 pakje filodeeg
- 40 gr roomboter
- 80 gr brie
- 1 ei
- 1 peer
- 40 gr gepelde pistachenoten
- 2-3 el honing
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de peer in kleine blokjes van ca 1 cm. Hak de pistachenootjes in het hakmolentje van de staafmixer. Snijd ook de brie in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
Ontdooi het filodeeg. Leg 1 vel filodeeg op je werkvlak. Bestrijk met de gesmolten boter en leg een tweede vel bovenop het eerste vel. Snijd het vel in stukjes van 10x10cm. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg.
Leg op elk stukje wat blokjes peer, daarop een stukje brie en bestrooi met wat pistache nootjes. Bestrijk de randjes van de stukjes met wat boter en vouw de pakketjes goed dicht. Dat kan als een mooi vierkantje of als een leuk pakketje. Wat je zelf leuk vindt. Zet ze op de bakplaat.
Klop het ei los. Bestrijk de filodeeghapjes met het losgeklopte ei. Zet in de oven en bak de filopakketjes in 10 minuten mooi goudbruin. Garneer met de honing.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in