5 x lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes

5 x lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes

Hou jij van lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes? Dan zijn deze recepten vast iets voor jou. Bij bladerdeeghapjes denk je in eerste instantie misschien dat het veel tijd kost en ingewikkeld is, maar eigenlijk is dat niet zo. Het is juist supermakkelijk! Ik laat het je zien aan de hand van 5 eenvoudige recepten voor bladerdeeghapjes. Perfect voor bij de borrel en voor tijdens de aankomende feestdagen natuurlijk. Bladerdeeghapjes zien er altijd feestelijk uit, terwijl het dus helemaal niet ingewikkeld is om te maken. Ik hou vooral van hartige hapjes, maar met bladerdeeg kun je ook lekkere, zoete hapjes maken.

Vers bladerdeeg 
Wij hebben standaard een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny in de koelkast liggen. Deze koop je gewoon bij de supermarkt, ze liggen in het koelvak. Het werkt makkelijk, je kunt er heel veel kanten mee op en de smaak is goed. Of je nu een plaattaart, een bladerdeeghapje of  een zoet hapje wilt maken. Een rol vers bladerdeeg in je koelkast komt altijd van pas. Je kunt natuurlijk diepvries bladerdeeg gebruiken, maar waarom zou je dat doen? Vers bladerdeeg werkt veel makkelijker en ik vind het persoonlijk ook lekkerder.   Je kunt het meteen gebruiken en dat bespaart weer tijd. En dat kunnen we wel gebruiken tijdens de al zo drukke feestdagen, toch? Oh, en wist je dat het deeg vegan is? Fijn voor de veganisten onder ons.

Allerlei mogelijkheden
Je kunt op meerdere manieren lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes maken. Je kunt de hele lap bladerdeeg beleggen met lekkere ingrediënten, deze vervolgens afbakken en in kleine stukjes snijden. Je kunt ook het bladerdeeg beleggen, vervolgens oprollen en dan in plakjes snijden en afbakken. Of je vouwt er leuke pakketjes van. Eigenlijk is het een soort knutselen in de keuken. Laat de kids gezellig meehelpen, dat vinden ze vast leuk om te doen.  Ben je nou op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes? Download dan hier het gratis receptenboekje van Tante Fanny voor nog meer leuke ideetjes.

En dan deel ik nu mijn vijf  favoriete, makkelijke bladerdeeghapjes met jullie. Klik op de titel boven de foto voor het hele recept. En vergeet dit lijstje vooral niet op te slaan in je favorieten. Zo weet je altijd wat je moet maken voor bij een feestje of borrel. Welk hapje ga jij op tafel zetten met de feestdagen? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk!

Pizzastengels

 

Bladerdeeg pizzastengels

Deze pizzastengels lust iedereen. Even beleggen met je favo ingrediënten, vouwen en twisten. In no-time heb jij een lekker borrelhapje op tafel staan.

Kaasvlinders

Kaasvlinders Kaasvlinders

Bij deze kaasvlinders pas je de roltechniek toe. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig. Je belegt het bladerdeeg met kaas en paprikapoeder. Rolt het bladerdeeg aan beide zijden tot het midden op en snijd het in plakjes. Even afbakken in de oven en klaar is je bladerdeeghapje.

Kerstboom van bladerdeeg

bladerdeeg kerstboom

Dit is ook een leuk ideetje. Maak van je lap bladerdeeg een kerstboom. Je bestrijkt eerst de helft van het bladerdeeg met pesto, vouwt hem dubbel en vervolgens snij je er een kerstboom vorm uit. Aan weerszijden snijd je de boom in en door het bladerdeeg te draaien maak je de ’takken’. Heel erg makkelijk en het ziet er superleuk uit op de kersttafel.

Bladerdeeghapjes met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Bij dit recept beleg je de hele lap bladerdeeg met pompoen, geitenkaas, ui, knoflook en lekkere kruiden. Je bakt het in één keer af en snijd het daarna in kleine stukjes. Supersnel, makkelijk en de smaken passen goed bij het najaar.

Bladerdeegsterren met zalm en roomkaas

bladerdeeg-sterren- bladerdeeg-sterren-met-zalm

Zien deze bladerdeegsterren met zalm en roomkaas er niet feestelijk uit? In plaats van rollen en in stukjes snijden kun je natuurlijk ook heel goed een uitsteker gebruiken. Gebruik een ster-uitsteker om het een feestelijk tintje te geven. Bak de bladerdeegsterren af en beleg ze met zalm en roomkaas. Serveer ze bijvoorbeeld als amuse bij het kerstdiner.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in