makkelijk nagerecht

Kokos panna cotta

We love pannacotta. Zo zacht en lekker! Deze kokos panna cotta met passievrucht is onze nieuwe favoriet. Wat een heerlijk dessert is dit. Het ziet er ook zo gezellig uit in een glaasje met de gele passievruchtpulp er bovenop. En het goede nieuws is, dit is heel eenvoudig om te maken. Echt een kind kan de was (het kerstdessert) doen.

Passievrucht uit de diepvries

Kan je geen passievrucht vinden, kijk dan even in het vriesvak in de supermarkt. Daar hebben ze tegenwoordig blokjes ingevroren passievrucht staan. Ideaal. Wel zou ik er dan na het verwarmen een klein beetje gelatine aan toevoegen, zodat het mooi bindt. Dat hoeft met verse passievrucht niet, maar deze uit de vriezer wordt toch wat wateriger.

panna cotta maken
kokos panna cotta
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. passievrucht
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle kokosmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 gr suiker
  • 4 blaadjes gelatine
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de slagroom, met de kokosmelk, de  uiker en het vanille extract in een pannetje op een laag vuur. Laat in de tussentijd de gelatine weken in koud water.

  2. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de warme kokosroom.

  3. Giet de kokos panna cotta in glaasjes en laat ze minimaal 3 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.

  4. Voor het serveren: snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees op de kokos panna cotta. Serveer meteen.

makkelijk kerstdessert
kokos panna cotta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in