gnochhi paddenstoelenroomsaus

Gnocchi in paddenstoelenroomsaus

Vandaag deel ik weer een eenpansrecept met jullie namelijk gnocchi in paddenstoelenroomsaus. Een lekker vegetarisch recept met veel smaak. Voorheen was ik niet echt fan van vleesvervangers, maar ik ga ze steeds meer waarderen.

We weten inmiddels allemaal wat het eten van vlees met onze planeet doet. Daarom ben ik ook voorstander van af en toe (goed) vlees eten in plaats van iedere dag. Met groente kan je ontzettend veel doen, maar met de komst van vleesvervangers wordt het je helemaal makkelijk gemaakt.

Paddenstoelenroomsaus zonder room
Paddenstoelen dus. En om die smaak te versterken maakte ik een paddenstoelenroomsaus. En in die roomsaus gebruik ik haverroom. Dat is mijn nieuwste ontdekking uit de supermarkt. Ik vind het heerlijk om mee te koken en heb het altijd in huis. Is dit recept dan ook veganistisch? Nee dat is het niet, vegetarische gehakt bevat namelijk eiwitten en ik voegde Parmezaan toe voor extra smaak. Maar de roomsaus an zich is dus wel veganistisch.

gnocchi paddenstoelenroomsaus gnocchi paddenstoelenroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
175 gr Vegetarisch gehakt
300 gr gemengde paddenstoelen
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml haverroom
30 gr parmezaan
3 takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verhit royaal olijfolie in een grote pan. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom bruin. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout en haal uit de pan.

Voeg opnieuw wat olijfolie toe. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.

Voeg de vegetarisch gehakt toe en bak dit rondom mee.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg deze samen met de blaadjes tijm bij het vegetarische gehakt en bak mee.

Voeg de haverroom toe en de gebakken gnocchi. Roer even kort om.

Breng de paddenstoelenroomsaus op smaak met peper en zout.

Garneer de gnocchi met wat geschaafde Parmezaan en serveer meteen.

gnocchi paddenstoelenroomsaus wat is quorn recept met quorn

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten