Foodie in Zeeland
Vakantie in eigen land! Ik houd ervan. Onze eerste vakantie met Merlijn brachten wij door in Zeeland. In Cadzand om precies te zijn. Op steenworp afstand van Brugge, dus toch bijna in het buitenland. Wat hadden we een geluk met het weer, de hele week zon. We hebben dan ook heel veel leuke plekken ontdekt (en geproefd). Zoals altijd bestaan mijn vakantiefoto’s grotendeels uit eten en natuurlijk uit foto’s van Merlijn. Vandaag deel ik de leukste hotspots in Zeeland.
Wij verbleven in Cadzand. We hadden een huis gehuurd (Villa Zandduin) direct aan de kust. Een heerlijke plek om de omgeving te verkennen. En dan bedoel ik natuurlijk de leukste hotspots te ontdekken. Het eerste weekend waren Annika, Chris en Lasse ook mee. Op zaterdag gingen we naar Sluis en aten we bij De Eetboetiek. Dat is van de broer van Sergio Herman. Een superleuke plek!
Ik vond het echt een fantastisch plekje op het terras. Het leuke is dat er ook een mooie shop bij zit. Hier hebben we (vooral shopaholic Annika) weer leuke foodprops gekocht. Verder vond ik Sluis heel gezellig, veel terrasjes en eetgelegenheden. Daar komen we toch voor.
Ik at een hele lekkere salade met zalm. Niet alleen een plaatje om te zien maar ook heel lekker. Als toetje deelden we alle taartjes van de kaart. Prima begin van de vakantie.
Annika wilde graag naar Knokke en dat vond ik ook een prima plan. Op nog geen kwartier rijden zit je al aan de Belgische kust. We ontbeten bij Blé d’Or, een heel leuk zaakje. Ernaast zat een fantastische traiteur. Ik kon alleen vanwege de warmte niks meenemen. Maar anders…
Ik ging voor een salade met geitenkaas en spek. Superlekker! Daarna gingen we nog wat drinken bij één van de strandtenten die Knokke rijk is. Je hebt een ellenlange boulevard met dure winkels en veel strandtenten. Prima zondagmiddag besteding.
Vlakbij ons huisje zat Brasserie LouLou. Een lekker simpele kaart maar wel een fantastisch plekje om te zitten. Vol uitzicht op zee en lekker in het zonnetje. Ik had een oldscool tosti hawaii. Prima voor een keertje.
’s Avonds aten we vaak in het huisje. Met Merlijn is uit eten gaan toch even anders. Gelukkig zat er een hele goede traiteur in Cadzand Bad en daar heb ik regelmatig eten gehaald. Ik kook veel, maar niet op vakantie.
In Groede heb je echt het gevoel dat je 100 jaar terug in de tijd bent. Het is net een openluchtmuseum. Er zit een heel leuk lunchtentje, namelijk de Fonteyn. Ik at een tuna melt sandwich. Lekker!
En als toetje een lekker ijsje. Ik ben echt dol op ijs. Dit ijs wordt gemaakt door Ice Art, echt zo lekker. Ik had zeezout caramel en rum rozijnen. Yum!
Op nog geen half uur rijden zit je in Brugge. Daar gingen we ook een dagje naartoe. Ik vind Brugge heel leuk, Maurits en ik waren er jaren geleden ook al eens geweest. Bij Li O’ Lait aten we een bagel.
En uiteraard aten we chocola. Op iedere hoek van de straat vind je wel een chocolatier. De bekendste is The Chocolat Line, daar was het dus ook superdruk. Iets verderop zat Dumon en daar hebben we heerlijk koffie gedronken (en chocola gegeten).
Familieportret! Merlijn vond het ook erg leuk in Zeeland. Hij ging overal mee naartoe en dat ging heel goed.
Toch weer een poging doen om ’s avonds uit eten te gaan. Die overigens mislukte, want Merlijn kreeg honger. Ik heb dus heel snel mijn mosselen naar binnen gewerkt zodat Merlijn de fles kon krijgen. We zaten trouwens heerlijk bij Moio Beach in Cadzand, echt een fijn plekje.
Ook een leuke strandtent is Loods 10 bij Breskens. Typische strandrecepten op de kaart en een hele leuke inrichting. Ik at een Caesar salad met kip. Maurits had een wrap met zalm.
We hebben een heerlijk weekje in Zeeland gehad. En met dit mooie weer vond ik een vakantie in eigen land helemaal prima. Met Merlijn ging het ook supergoed, dus ik durf hem nu ook makkelijk mee te nemen naar het buitenland. Maar eerlijk gezegd, als het weer zo mooi blijft, vermaak ik me hier ook prima. Wij houden heel erg van de kust en laten we die nu net in onze achtertuin hebben.
Ben je wel eens in Zeeland geweest?
Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in