Pimientos de padrón met zeezout
Heb jij wel eens Pimientos de padrón gegeten? Eens moet de eerste keer zijn. Wij zijn in ieder geval dol op deze pimientos de padrón. Het zijn Spaanse pepers, maar wees gerust, ze zijn niet heet. Daarom zijn ze heel geschikt als borrelhapje. Heel af en toe zit er wel een heet exemplaar tussen, leuk verrassingseffect toch? De pimientos hebben een beetje een paprika-achtige smaak. Je kunt ze eventueel ook vullen of frituren. Wij kiezen er voor om ze te bakken in een pan en te garneren met zeezout. En zo heb je een lekker tapas hapje. De pimientos de padrón koop je gewoon bij de Albert Heijn trouwens. Zo fijn dat dit soort speciale producten steeds makkelijker verkrijgbaar worden. Het recept is supersimpel. Je hebt alleen wat olijfolie, zeezout en een koekenpan nodig. Fijn he? Vind je dit nu een lekker recept? Vergeet hem dan niet op te slaan in je favorieten. Zo vind je het recept makkelijk terug.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 400 gr pimientos de padrón
- Olijfolie
- Zeezout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de pimientos en dep ze daarna droog.
Laat de olijfolie goed heet worden in de koekenpan.
Schep de pimientos gedurende 5 minuten om op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat ze zwart blakeren en verschrompelen.
Garneer de pimientos de padrón met zeezout. Eet smakelijk!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in