sushi maken

Sushi maken

Zelf sushi maken is hartstikke leuk om te doen. En ook helemaal niet ingewikkeld. Dit sushi recept lukt altijd! Het begint met nori vellen en de sushi rijst maken. Deze sushi ingrediënten kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Qua vulling kan je van alles gebruiken zalm, tonijn, komkommer, avocado. En dan kan je lekker aan de slag. Snijd de sushi rol voor het serveren in stukjes en geniet ervan.

Hoe lang duurt het om sushi te maken?

Het kost alleen wel tijd om sushi te maken. Trek er gerust een uurtje voor uit. De rijst moet koken, de ingrediënten moeten gesneden worden. En dan moet er nog gerold worden. Weinig tijd en krijg je vrienden over de vloer. Leg alle ingrediënten dan in bakjes op tafel en laat je gasten zelf rollen. Hartstikke leuk zo’n sushi party thuis. We hebben trouwens nog veel meer lekkere Aziatische recepten online staan.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr sushirijst
  • 4 el sushi azijn (zoetzuur)
  • 3 avocado's
  • 1 komkommer
  • 300 gr verse zalm
  • 8 norivellen

Lekker met

  • Wasabi mayonaise
  • Sojasaus

Materiaal

  • Rolmatje
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de sushirijst. Was de sushirijst net zolang totdat het water helder is. Laat het vervolgens een half uurtje staan. Voeg 600 ml water bij rijst en kook het met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar op een zacht vuur. De rijst is klaar als al het water opgenomen is. Voeg de sushi azijn toe en schep de rijst om. Laat de sushirijst vervolgens afkoelen. Doe de rijst in een schaal.

  2. Snij de avocado’s in plakjes, de komkommer in dunne reepjes en de zalm in dunne plakjes. Snij de norivellen doormidden. Zet een bakje met water klaar voor sticky fingers, de sushirijst plakt nogal.

  3. Je neemt een nori blad en legt dit op het rolmatje, verdeel een kwart van de gekookte sushirijst over het blad en zorg dat je de uiteinden vrij houdt. In het midden leg je de vis en wat groente en dan rol je de sushi voorzichtig op. Het uiteinde plak je vast met een beetje water.

  4. Snijd de sushi rol in stukjes en serveer met wasabi en sojasaus.

sushi maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in