Gegrilde zalm in soja marinade
Gegrilde zalm in soja marinade. Dit is echt zo lekker! Door de soja en de gember krijgt je zalm een heerlijke smaak. Een simpel basisrecept dat je moet kennen. Deze soja marinade is eenvoudig te maken en alle ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt. Tip van ons: Zorg dat je grill pan goed heet is. Door de hitte van de pan, plakt de vis niet vast aan de pan en krijg je gegrilde zalm in soja het beste resultaat. Maak het eventueel af met wat rode peper en lente-ui en serveer er rijst bij. Ben jij dol op zalm? Bekijk hier meer lekkere zalm recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten
- 150 gr zalm (per persoon)
- 6 el olijfolie
- 4 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 2 tenen knoflook
- 1 el gembersiroop
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Voor de marinade doe je alle ingrediënten in een kom. Hak de knoflook in grove stukken en voeg dit bij de marinade. Meng het geheel door elkaar.
Leg de zalm minimaal 1 uur in de marinade, het liefst veel langer natuurlijk.
Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalm nog even met wat extra olie en leg de vis in de gloeiend hete pan.
Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan weerszijden. Dit is even afhankelijk van de dikte van je vis. De zalm moet in ieder geval nog roze van binnen zijn.
Serveer de zalm met rijst en gewokte groente.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.