Menu
DSC05172-710x380.jpg

Gegrilde Zalm in Soja marinade

Dit is echt zo lekker! Door de soja en de gember krijgt je zalm een mooie gecaramelliseerde korst. Lekker donkere smaken met een zoete ondertoon. Het belangrijkste is dat je grill pan goed heet is. Door de hitte van de pan, plakt de vis niet vast aan de pan en krijg je gegrilde zalm in soja het beste resultaat.

Ingrediënten
Een mooie moot zalm, ongeveer 150 gr p.p.
6 el olijfolie
4 el soja
1 el vissaus
2 tenen knoflook
1 el gember siroop
Peper en zout

Bereidingswijze
Voor de marinade doe je alle ingrediënten in een kom. Hak de knoflook in grove stukken en voeg dit bij de marinade. Meng het geheel door elkaar.

Leg de zalm minimaal 1 uur in de marinade, het liefst veel langer natuurlijk.

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalm nog even met wat extra olie en leg de vis in de gloeiend hete pan.

Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan weerszijden. Dit is even afhankelijk van de dikte van je vis.

De zalm moet in ieder geval nog roze van binnen zijn.

Serveer de zalm met rijst en gewokte groente.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan