Frisse salade met komkommer
Zin in een lekkere frisse salade? Dan moet je deze salade met komkommer en kiwi eens proberen. Klinkt misschien apart, maar de combinatie van komkommer en kiwi is echt heel lekker. Wanneer je ze samen eet lijken ze wel voor elkaar gemaakt. De kiwi’s hoeven niet eens heel rijp te zijn. Dat is ook weer een geruststelling wanneer je het gaat maken en ze blijken nog een beetje hard. Verder maak je er in een handomdraai een chique dressing van witte wijn (of champagne) met geitenkaas bij. Zin in een stevigere salade? Wat dacht je van deze snelle couscous salade?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr gerookte kipfilet
- 200 gr veldsla
- 1 komkommer
- 4 snack komkommers
- 100 gr granaatappelpitjes
- 4 kiwi's
- 5 takjes verse basilicum
- 5 takjes verse munt
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- Sap van 1 citroen
- 100 gr zachte geitenkaas
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender of staafmixer en mix tot dat je een mooie gladde dressing hebt.
Voor de salade snijd je de grote komkommer in dunne slierten. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken of een spiraalsnijder. Maar het lukt je ook vast gewoon met een mes. Wanneer je de mandoline gebruikt kies je voor het opzetstukje waarmee je groenten julienne kunt snijden, de grove. Wanneer je de slierten met de hand snijdt, dan kun je het beste eerst de komkommer in lange plakken snijden (over de lengte) en daarna dunne slierten. Zet ze apart.
Snijd de helft van de kiwi in dunne plakjes en de andere helft in blokjes. De gerookte kip snijd je in dunne reepjes, of je plukt de kip uit elkaar. Snijd een snackkomkommertje in zo dun mogelijke lange plakken.
Giet de dressing over de komkommerslierten, verdeel ze over de glaasjes of weckpotjes (of kommetjes). Verdeel de kip, wat veldsla, dunne plakjes snackkomkommer, plakjes kiwi en blokjes kiwi er over. Garneer de frisse salade met de verse kruiden en granaatappelpitjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in