Couscous salade met feta

Couscous salade met feta

Als er één gerecht is wat snel op tafel staat dan is het wel couscous. Vandaag maak ik een makkelijke eenpans couscous salade met feta met lekker veel kruiden en kikkererwten. Ik kan beter zeggen “eenkoms” want er komt geen pan aan te pas. Couscous moet je wellen in gekookt water of bouillon. Dat is niet de officiële manier, want wil je het volgens traditionele Marokkaanse wijze doen, dan ben je wel wat langer bezig. Zij stomen de couscous eerst, wrijven het vervolgens los tussen hun handen en herhalen deze stappen minimaal 3 keer. Ik ga vandaag voor de makkelijke methode. Je kan deze couscousalade zowel koud als lauwwarm eten. Handig om mee te nemen naar je werk of een picknick.

Couscous salade met feta
Couscous salade met feta

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr couscous
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 st. lente ui
  • 200 gr doperwten
  • 150 gr kikkererwten
  • 80 gr feta
  • 40 gr pistachenoten
  • Sap van een halve citroen
  • 10 gr verse peterselie
  • 10 gr verse munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan.

  2. Ik heb een kokend heetwaterkraan, dus ik heb de doperwten hier een tijdje onder gehouden. Heb je die niet, dan moet je ze even kort koken in water met zout. Diepvrieserwten zou je ook direct bij de couscous kunnen voegen. Deze zijn al gegaard en door de warmte ontdooien ze meteen.

  3. Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en eventueel iets zout. Voeg de doperwten bij de couscous. Snijd de lente ui in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de couscous. Hak de pistachenoten grof en voeg dit samen met de kikkererwten bij de rest. Schep goed om.

  4. Garneer de groene couscous met wat feta en serveer meteen.

Couscous salade met feta
Couscous salade met feta

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Couscous Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

25 april 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in