
Couscous salade met feta
Als er één gerecht is wat snel op tafel staat dan is het wel couscous. Vandaag maak ik een makkelijke eenpans couscous salade met feta met lekker veel kruiden en kikkererwten. Ik kan beter zeggen “eenkoms” want er komt geen pan aan te pas. Couscous moet je wellen in gekookt water of bouillon. Dat is niet de officiële manier, want wil je het volgens traditionele Marokkaanse wijze doen, dan ben je wel wat langer bezig. Zij stomen de couscous eerst, wrijven het vervolgens los tussen hun handen en herhalen deze stappen minimaal 3 keer. Ik ga vandaag voor de makkelijke methode. Je kan deze couscousalade zowel koud als lauwwarm eten. Handig om mee te nemen naar je werk of een picknick.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr couscous
- 400 ml groentebouillon
- 2 st. lente ui
- 200 gr doperwten
- 150 gr kikkererwten
- 80 gr feta
- 40 gr pistachenoten
- Sap van een halve citroen
- 10 gr verse peterselie
- 10 gr verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan.
Ik heb een kokend heetwaterkraan, dus ik heb de doperwten hier een tijdje onder gehouden. Heb je die niet, dan moet je ze even kort koken in water met zout. Diepvrieserwten zou je ook direct bij de couscous kunnen voegen. Deze zijn al gegaard en door de warmte ontdooien ze meteen.
Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en eventueel iets zout. Voeg de doperwten bij de couscous. Snijd de lente ui in ringen en hak de groene kruiden fijn. Voeg dit bij de couscous. Hak de pistachenoten grof en voeg dit samen met de kikkererwten bij de rest. Schep goed om.
Garneer de groene couscous met wat feta en serveer meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan