Menu
Komkommersalade-recept-3350.jpg

Frisse salade met komkommer

Zin in een lekkere frisse salade? Dan moet je deze salade met komkommer en kiwi eens proberen. Klinkt misschien apart, maar de combinatie van komkommer en kiwi is echt heel lekker. Wanneer je ze samen eet lijken ze wel voor elkaar gemaakt.  De kiwi’s hoeven niet eens heel rijp te zijn. Dat is ook weer een geruststelling wanneer je het gaat maken en ze blijken nog een beetje hard. Verder maak je er in een handomdraai een chique dressing van witte wijn (of champagne) met geitenkaas bij.

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 komkommer
4 snackkomkommers
300 gr gerookte kip
4 kiwi’s
5 takjes verse munt
5 takjes verse basilicum
100 gr granaatappelpitjes
150 gr veldsla

Voor de dressing
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
Sap van 1 citroen
1000 gr verse zachte geitenkaas
Peper en zout

Zo maak je het
Begin met de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender of staafmixer en mix tot dat je een mooie gladde dressing hebt.

Voor de salade snijd je de grote komkommer in dunne slierten. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken of een spiraalsnijder. Maar het lukt je ook vast gewoon met een mes. Wanneer je de mandoline gebruikt kies je voor het opzetstukje waarmee je groenten julienne kunt snijden, de grove. Wanneer je de slierten met de hand snijdt, dan kun je het beste eerst de komkommer in lange plakken snijden (over de lengte) en daarna dunne slierten. Zet ze apart.

Snijd de helft van de kiwi in dunne plakjes en de andere helft in blokjes. De gerookte kip snijd je in dunne reepjes, of je plukt de kip uit elkaar. Snijd een snackkomkommertje in zo dun mogelijke lange plakken.

Giet de dressing over de komkommerslierten, verdeel ze over de glaasjes of weckpotjes (of kommetjes). Verdeel de kip, wat veldsla, dunne plakjes snackkomkommer, plakjes kiwi en blokjes kiwi er over. Garneer met de verse kruiden en granaatappelpitjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Wanneer je het leuk vind om deze salade te maken als voorgerecht voor 4 personen te maken dan kun je de hoeveelheden keer twee doen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan