frisse salade

Frisse salade met komkommer

Zin in een lekkere frisse salade? Dan moet je deze salade met komkommer en kiwi eens proberen. Klinkt misschien apart, maar de combinatie van komkommer en kiwi is echt heel lekker. Wanneer je ze samen eet lijken ze wel voor elkaar gemaakt.  De kiwi’s hoeven niet eens heel rijp te zijn. Dat is ook weer een geruststelling wanneer je het gaat maken en ze blijken nog een beetje hard. Verder maak je er in een handomdraai een chique dressing van witte wijn (of champagne) met geitenkaas bij. Zin in een stevigere salade? Wat dacht je van deze snelle couscous salade?

Komkommersalade recept
frisse salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr gerookte kipfilet
  • 200 gr veldsla
  • 1 komkommer
  • 4 snack komkommers
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 4 kiwi's
  • 5 takjes verse basilicum
  • 5 takjes verse munt

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Sap van 1 citroen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender of staafmixer en mix tot dat je een mooie gladde dressing hebt.

  2. Voor de salade snijd je de grote komkommer in dunne slierten. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken of een spiraalsnijder. Maar het lukt je ook vast gewoon met een mes. Wanneer je de mandoline gebruikt kies je voor het opzetstukje waarmee je groenten julienne kunt snijden, de grove. Wanneer je de slierten met de hand snijdt, dan kun je het beste eerst de komkommer in lange plakken snijden (over de lengte) en daarna dunne slierten. Zet ze apart.

  3. Snijd de helft van de kiwi in dunne plakjes en de andere helft in blokjes. De gerookte kip snijd je in dunne reepjes, of je plukt de kip uit elkaar. Snijd een snackkomkommertje in zo dun mogelijke lange plakken.

  4. Giet de dressing over de komkommerslierten, verdeel ze over de glaasjes of weckpotjes (of kommetjes). Verdeel de kip, wat veldsla, dunne plakjes snackkomkommer, plakjes kiwi en blokjes kiwi er over. Garneer de frisse salade met de verse kruiden en granaatappelpitjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

     

frisse salade
Komkommersalade recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.