Knolselderijpuree met boerenkool

Knolselderijpuree met boerenkool

Hoe kouder, guurder of regenachtiger buiten, hoe vaker we soep of puree maken. Naast een lekkere romige aardappelpuree we we dol op knolselderijpuree. We maken hem samen met aardappels. Wanneer een puree lekker romig is en vol van smaak vinden hem geslaagd! Knolselderij kun je combineren met allerlei wintergroenten zoals pastinaak, wortel of boerenkool. We roosteren de boerenkool in de oven, zodat het bijna chips worden. De chorizo snijden we in hele kleine blokjes en bakken we lekker knapperig. Die strooi je dan samen met de boerenkool chips over de knolselderijpuree.

 

Knolselderijpuree met boerenkool
Knolselderijpuree met boerenkool

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gr knolselderij
  • 350 gr kruimige aardappelen
  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 1 ui
  • 225 gr chorizo
  • 500 ml bouillon
  • 20 gr boter
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch). Bekleed de bakplaat uit de oven met bakpapier. Doe de boerenkool in een flinke kom, zodat je het goed kunt husselen. Voeg de olijfolie en wat peper en zout toe. Ga met je handen door de boerenkool zodat alle stukjes boerenkool bedekt zijn met een heel dun laagje. Spreid de boerenkool uit op de bakplaat. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot dat de boerenkool knapperig is geworden.

  2. Maak ondertussen de knolselderij puree. Doe olijfolie in de pan, draai het vuur laag en fruit een fijngesneden ui samen met de tijm blaadjes van de verse takjes tijm voor 4 minuten in de pan. Voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe. Schep goed om en bak 2 minuten mee. Giet de kippenbouillon er bij zodat de groenten net onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. Bak de chorizo in een droge koekenpan tot dat ze mooi knapperig zijn en een beetje bruin kleuren. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.

  4. Wanneer de groenten gemakkelijk kunt inprikken met een vork kun je ze met een staafmixer pureren. Ik haal voor de zekerheid altijd eerst wat vocht uit de pan, ongeveer 2-3 soeplepels. Dit bewaar ik. De ene keer bevatten de groenten namelijk meer vocht dan de andere keer. Dan pureer ik de groenten tot een mooie gladde puree. Ik voeg dan de boter toe en laat die in de nog warme groenten smelten. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Wanneer de puree heel droog is voeg ik nog wat van het vocht toe. Warm de puree opnieuw op.

  5. Verdeel de knolselderijpuree over de borden, bestrooi met de boerenkoolchips en voeg de gebakken chorizo blokjes toe.

Knolselderijpuree met boerenkool
Knolselderijpuree met boerenkool

Tags

Makkelijke recepten Stamppot recepten Aardappel Boerenkool Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

2.9 (10 stemmen)

3 januari 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in