Knolselderijpuree met boerenkool
Hoe kouder, guurder of regenachtiger buiten, hoe vaker we soep of puree maken. Naast een lekkere romige aardappelpuree zijn we we dol op knolselderijpuree. We maken hem samen met aardappels. Wanneer een puree lekker romig is en vol van smaak vinden hem geslaagd! Knolselderij kun je combineren met allerlei wintergroenten zoals pastinaak, wortel of boerenkool. We roosteren de boerenkool in de oven, zodat het bijna chips worden. De chorizo snijden we in hele kleine blokjes en bakken we lekker knapperig. Die strooi je dan samen met de boerenkool chips over de knolselderijpuree.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 700 gr knolselderij
- 350 gr kruimige aardappelen
- 300 gr gesneden boerenkool
- 1 ui
- 225 gr chorizo
- 500 ml bouillon
- 20 gr boter
- 4 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch). Bekleed de bakplaat uit de oven met bakpapier. Doe de boerenkool in een flinke kom, zodat je het goed kunt husselen. Voeg de olijfolie en wat peper en zout toe. Ga met je handen door de boerenkool zodat alle stukjes boerenkool bedekt zijn met een heel dun laagje. Spreid de boerenkool uit op de bakplaat. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot dat de boerenkool knapperig is geworden.
Maak ondertussen de knolselderij puree. Doe olijfolie in de pan, draai het vuur laag en fruit een fijngesneden ui samen met de tijm blaadjes van de verse takjes tijm voor 4 minuten in de pan. Voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe. Schep goed om en bak 2 minuten mee. Giet de kippenbouillon er bij zodat de groenten net onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken.
Bak de chorizo in een droge koekenpan tot dat ze mooi knapperig zijn en een beetje bruin kleuren. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.
Wanneer de groenten gemakkelijk kunt inprikken met een vork kun je ze met een staafmixer pureren. Ik haal voor de zekerheid altijd eerst wat vocht uit de pan, ongeveer 2-3 soeplepels. Dit bewaar ik. De ene keer bevatten de groenten namelijk meer vocht dan de andere keer. Dan pureer ik de groenten tot een mooie gladde puree. Ik voeg dan de boter toe en laat die in de nog warme groenten smelten. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Wanneer de puree heel droog is voeg ik nog wat van het vocht toe. Warm de puree opnieuw op.
Verdeel de knolselderijpuree over de borden, bestrooi met de boerenkoolchips en voeg de gebakken chorizo blokjes toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in