Zoete aardappelsoep met wortel
Dit is een lekkere recept voor zoete aardappelsoep met wortel. Sommige ingrediënten lijken wel voor elkaar gemaakt! Net als deze 2 en voeg je daar gember aan toe dan heb je helemaal een smaakbom. De zoete aardappel en wortel versterken elkaar en gember zorgt voor een lekkere hartverwarmende pittigheid. We voegden kippenbouillon en garnalen aan de soep toe. Maar wanneer je er een vegetarische soep van wilt maken kan dat ook goed. Je vervangt de bouillon voor groentenbouillon en kiest voor stukjes tofu of pinda’s als topping. Meer zijn in een pompoensoep met wortel (ook al zo’n goed huwelijk), dan is dit soep recept een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 grote garnalen
- 600 gr zoete aardappel
- 200 gr winterwortel
- 100 gr taugé
- 3 st lente ui
- 3 cm verse gember
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 750 ml kippenbouillon
- 1 takje verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en nipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten zodat de smaken vrijkomen.
Snijd de schil van de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 7 minuten rustig mee.
Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.
Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé, rode peper en wat verse blaadjes munt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in