mini pavlova

Mini pavlova met frambozen en lemoncurd

Deze mini pavlova met frambozen en lemoncurd is het ultieme dessert. Zoet, knapperig en chewy eiwitschuim met luchtig geklopte room en verse frambozen. De frisse smaak van de lemoncurd maakt het helemaal af. Dit is nou typisch zo’n toetje waarbij één hap smaakt naar meer. Een dessert heeft altijd iets frissigs nodig wil je niet na 3 happen al vol zitten. Al zullen chocoladelovers daar anders over denken. Je kan hier ook lekker mee variëren. Gebruik eens aardbeien of blauwe bessen. Of weet je wat ook lekker is, passievrucht. Yes! Voor de zoetekauwen kan je een variatie maken met chocolade en karamel. In ieder geval is dit een leuk basisrecept waar je volop mee kunt variëren.

mini pavlova

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 st.

  • 90 gr eiwit
  • 150 gr basterdsuiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl witte azijn
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 80 gr verse frambozen
  • 4 el lemoncurd
  • 30 gr pistachenootjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius (hetelucht).

  2. Maak de kom en de garde van je keukenmachine vetvrij met een beetje citroensap. Klop het eiwit tot half stijve pieken in de kom van je keukenmachine. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe

  3. Klop het eiwit vervolgens tot hele stijve pieken.

  4. Spatel de maizena en de witte azijn door het eiwit.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de meringue in 4 hoopjes over de bakplaat.

  6. Droog de mini pavlova 60 minuten in de oven op 120 graden. Laat de pavlova vervolgens in de oven afkoelen met de deur op een kier.

  7. Klop in de tussentijd de slagroom met 1 el suiker stijf en hak de pistachenootjes grof.

  8. Vlak voor het serveren ga je de mini pavlova opbouwen.

  9. Verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Verdeel wat frambozen over de room. Garneer de mini pavlova met een lepel lemoncurd. Maak het af met een paar gehakte pistachenootjes.

  10. Serveer meteen.

mini pavlova
mini pavlova

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in