Huzarensalade

Zelfgemaakte huzarensalade

Als ik aan huzarensalade denk, moet ik meteen denken aan mijn oma. Zij at dit regelmatig en maakte voor feestjes en partijen homemade huzarensalade. Op een grote schaal, compleet met plakjes augurk en ei. Huzarensalade vind ik een typisch gerecht van de jaren ’90. Je ziet het nu niet heel vaak meer. Terwijl in de jaren ’90 het bijna op elk feestje op tafel stond. Gek dat dit soort trends toch weer verdwijnen. Maar wij gaan de oldscool huzarensalade herintroduceren. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en bovendien erg lekker. De basis bestaat uit aardappel. Wij hebben de salade wat grover gelaten, maar je kunt de aardappels ook wat meer fijnstampen. Dan wordt het iets meer een puree. De salade is superlekker op brood, stokbrood, of gewoon los als sidedish, bijvoorbeeld bij de barbecue. Kortom kan altijd!

Huzarensalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 125 gr zilveruitjes
  • 100 gr doperwten
  • 1 appel
  • 80 gr augurken
  • 1 sjalot
  • 100 gr ham
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm. Kook de aardappelen in ongeveer 8 minuten gaar in water met een snuf zout. Giet ze daarna af. Doe de aardappelblokjes in een kom.

  2. Blancheer de doperwten kort en voeg deze bij de aardappel. Voeg vervolgens de zilveruitjes toe. Snijd de appel, ham en augurk in blokjes en voeg dit toe aan de aardappelblokjes. Snipper een sjalotje en doe dit erbij.

  3. Voeg de mayonaise en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.

    Breng de huzarensalade tot slot op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.

Huzarensalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in