Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Een super lekker groenterecept is deze bloemkoolcurry. Hij is heerlijk warm, romig en kruidig. Voor een lekkere bite voegden we aan dit recept voor de bloemkool curry nog wat kikkererwten toe Echt, je mist je kipfiletjes hierin niet. Hij is niet alleen vega maar ook vegan, omdat we kokosmelk gebruiken in plaats van room. Deze bloemkoolcurry vegetarisch is zo gemaakt, je hebt slechts één pan nodig. Lekker makkelijk en weinig afwas dus. Wil je zelf ook je currypasta maken? Dit recept voor gele currypasta is zo gemaakt.

Bloemkoolcurry

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 265 gr kikkererwten (= uitlekgewicht van een blikje van 400 gr)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 flinke el gele currypasta
  • Sap van een halve limoen
  • Handje verse koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.

  3. Voeg de currypasta toe en verhit dit kort. Je kunt de currypasta heel goed zelf maken, maar ook een kant en klare versie gebruiken. Let wel even op de ingrediëntenlijst, sommige merken bevatten onnodige toevoegingen.

  4. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort.

  5. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 15 minuten gaar worden. De curry is klaar als de bloemkool een lekkere bite heeft. Dus niet te hard, maar vooral ook niet te zacht.

  6. Breng de vega curry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.

  7. Garneer de bloemkoolcurry met verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt). Serveer de curry met rijst of noedels.

Bloemkoolcurry

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (145 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in