Gnocchi met citroensaus en spinazie
Yes we hebben een nieuwe rubriek op de blog! Vanaf vandaag delen we iedere week een eenpansgerecht met jullie. Makkelijke eenpansrecepten voor doordeweeks. Maar het kan bijvoorbeeld ook een “eenkoms” cake of ontbijtje zijn of een gerecht wat je in één ovenschaal of op één bakplaat kunt maken. Weinig afwas gegarandeerd. Yes! Vandaag deel ik het recept voor deze romige eenpans gnocchi met citroensaus en spinazie. Eigenlijk moet je gnocchi eerst een paar minuten koken. Vandaag doen we dat niet, maar bakken we hem in de pan. Daar krijgt hij een lekker krokant korstje van. Dit werkt alleen met kant en klare gnocchi trouwens. Ga je zelf gnocchi maken, dan moet je deze wel eerst koken.
Om het lekker lenteachtig te maken voegde ik citroen, spinazie en lekker veel Parmezaan toe. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar. En extra leuk, dit gnocchi recept staat binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor een drukke dinsdag. Ik ben benieuwd wat jullie van onze nieuwe rubriek vinden. Achter de schermen hebben wij al heel veel lekkere recepten gekookt. Dus aan inspiratie geen gebrek de komende weken.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
500 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml kookroom
Sap en rasp van een halve bio citroen
40 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote wokpan in iets olijfolie.
Voeg de gnocchi en wat extra olijfolie toe en bak dit rondom aan. De gnocchi is klaar als deze een lekker krokant korstje heeft. Haal de gnocchi uit de pan en leg dit apart.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Wok dit kort mee totdat alle spinazie geslonken is.
Blus de spinazie af met de room en doe de gnocchi terug in de pan.
Breng de roomsaus op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen. Roer alles even om.
Voeg flink wat Parmezaan toe en serveer de eenpans gnocchi meteen.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in