Plaatpizza met cavolo nero
Heb je wel eens cavolo nero gegeten? Cavolo nero, oftewel palmkool of Toscaanse boerenkool heeft wat meer bite dan de Hollandse boerenkool. Het is soms iets lastiger te vinden, maar de betere groentezaken hebben het vaak wel. En anders gebruik je gewoon onze oude vertrouwde Hollandse boerenkool, ook lekker! Deze winterse plaatpizza met cavolo nero & gorgonzola is echt een aanrader. Wij zijn dol op plaattaarten. Het is snel klaar, je kunt het net zo lekker maken als je zelf wilt en het vult meerdere mondjes. Fijn!
Lekker recept
Naast de cavolo nero heb ik deze plaatpizza belegd met rode ui, bacon en gorgonzola. Een top combinatie! Hou je niet van gorgonzola? Dan kun je ook een andere kaassoort toevoegen natuurlijk. Brie is bijvoorbeeld ook erg lekker bij deze plaatpizza. Een plaatpizza is ideaal als je meerdere mensen over de vloer hebt. Je zet het op tafel en iedereen kan een stuk (of meer) pakken. Lekker low profile en makkelijk, precies wat ik wil in het weekend. Kijk hier voor nog meer lekkere deegrecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 2 - 4 personen
- 1 rol vers pizzadeeg
- 200 gr cavolo nero
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 100 gr bacon
- 150 ml passata
- 50 gr gorgonzola
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwijder de nerven van de cavolo nero. Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in een wok met wat olijfolie. Doe de cavolo nero erbij en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer door elkaar totdat de kool geslonken is.
Snijd de uien in ringen. Bak dit zachtjes aan in de pan met de cavolo nero. Bak in een andere pan de bacon goudbruin.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Rol het deeg uit. Ik heb nu kant-en-klaar speltdeeg gebruikt, maar je kunt ook zelf deeg maken. Meng de passata met de oregano en peper en zout. Bestrijk het deeg met de passata, laat de randen vrij.Verdeel de cavolo nero en de uien over de passata. Voeg vervolgens de bacon toe. Verdeel de gorgonzola over de plaatpizza.
Bak de plaatpizza in 20 minuten af. Als de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten is de pizza klaar.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in