Pulled beef taco’s
Ben je dol op de Mexicaanse keuken? Dan zijn deze pulled beef taco’s een heerlijke optie voor jou. Taco’s worden vaak gemaakt met kip of gehakt, maar probeer eens pulled beef voor een lekkere variatie. Door het rundvlees te stoven wordt het lekker zacht en zo kun je het gemakkelijk uit elkaar trekken met een vork. We brengen het vlees extra op smaak met chipotle, dat is een gerookte en gedroogde jalapeñopeper. Chipotle voegt zo’n typische rokerige smaak toe aan het vlees, wat deze pulled beef taco’s extra lekker maakt.
Toppings voor de pulled beef taco's
Bij deze pulled beef taco’s passen diverse toppings zoals een frisse salsasaus, romige avocado, en een lepel zure room perfect. Deze combinatie van smaken zorgt voor een heerlijk gerecht dat je blijft maken. Pulled beef taco’s zijn ideaal voor een Mexicaans avondje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 kg sukadelappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 300 ml bouillon
- 1 el bloem
- 2 tl komijn
- 0,5 tl chipotle
- 2 tl oregano
- zout
- roomboter en olie om in te bakken
Toppings
- 8 wraps (of taco's)
- 3 avocado's
- 125 ml zure room
- 1x recept salsasaus
- Handje peterselie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in wat boter en olijfolie.
Verdeel het vlees in 4 stukken. Waarschijnlijk heeft je slager dit al voor je gedaan. Breng ze op smaak met wat peper en zout en bestuif ze met iets bloem. Braad de sukadelappen op een hoog vuur rondom aan. De bruine kleur geeft extra smaak aan je pulled beef.
Schuif het vlees en de uien naar een kant van de pan en voeg de tomatenpuree en de specerijen toe. Verhit deze kort. Hierdoor versterken de smaken en ontzuurt de tomatenpuree.
Voeg de bouillon toe en laat de sukade op een zacht vuur (met de deksel op de pan) in ongeveer 2 uur gaar stoven. Breng de stoof extra op smaak met zout en eventueel wat extra chipotle.
Trek de stukken vlees uit elkaar met een vork. Gaat dit nog moeizaam, dan is je vlees nog niet gaar genoeg. Hier komt ook de naam pulled beef vandaan.
Verwarm je taco’s kort in een droge koekenpan.
Verdeel de pulled beef over de taco’s.
Snijd de avocado in reepjes en verdeel deze over de taco’s.
Garneer iedere pulled beef taco met een lepel zure room en wat gehakte peterselie. Serveer de taco’s met homemade salsasaus en een schijfje limoen voor extra frisheid.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in