Pulled beef taco's

Pulled beef taco’s

De Mexicaanse keuken is een van mijn favoriete keukens. Deze pulled beef taco’s zijn ook weer superlekker! Je kunt natuurlijk op meerdere manieren taco’s maken, bijvoorbeeld met kip of gehakt. Maar wij maken ze dit keer met pulled beef, wat eigenlijk Mexicaans gestoofd rundvlees is. Doordat het vlees gestoofd wordt, wordt het lekker zacht en kun je het als het ware uit elkaar trekken met een vork. Natuurlijk kruiden we het vlees met 1 van onze favo specerijen, chipotle! Dit maakt echt alles lekker. Het is een gerookte en gedroogde jalapeñopeper. Dit geeft zo’n typische rokerige smaak aan het vlees, heerlijk! Bij de pulled beef taco’s serveren we een lekkere salsasaus, wat avocado en zure room. Het water loopt me weer in de mond nu ik dit zo schrijf.

Ik kan geen genoeg krijgen van Mexicaanse gerechten, van taco’s tot aan tortilla’s en van nacho’s tot aan guacamole, ik lust het allemaal. Ik heb een paar jaar geleden een roadtrip door Mexico gemaakt, en oh dat was zo leuk! En wat heb ik vaak lekker gegeten. Ik heb ook wel eens een misser gehad hoor. Dat je denkt, hmm..had ik dit besteld? Maar over het algemeen vond ik de echte Mexicaanse keuken zeker een aanrader. Ik denk nog vaak terug aan deze roadtrip, aan het heerlijke eten, maar ook aan het rijden over hobbelige wegen, aanhoudingen door corrupte agenten, de prachtige natuur en het mooiste strand ooit bij Isla Mujeres. Deze lekkere pulled beef taco’s brengen me weer even terug naar deze mooie reis. Heb jij ook bepaalde herinneringen bij een gerecht? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk!

Pulled beef taco's

shop-slagerij-lindenhoff

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo sukadelappen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
300 ml bouillon
1 el bloem
2 tl komijn
0,5 tl chipotle
2 tl oregano
Zout
Roomboter en olie om te bakken

Toppings
8 wraps of taco’s
3 avocado’s
125 ml zure room
1 x recept salsasaus
Handje peterselie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit dit aan in wat boter en olijfolie.

Verdeel het vlees in 4 stukken. Waarschijnlijk heeft je slager dit al voor je gedaan. Breng ze op smaak met wat peper en zout en bestuif ze met iets bloem. Braad de sukadelappen op een hoog vuur rondom aan. De bruine kleur geeft extra smaak aan je pulled beef.

Schuif het vlees en de uien naar een kant van de pan en voeg de tomatenpuree en de specerijen toe. Verhit deze kort. Hierdoor versterken de smaken en ontzuurt de tomatenpuree.

Voeg de bouillon toe en laat de sukade op een zacht vuur (met de deksel op de pan) in ongeveer 2 uur gaar stoven. Breng de stoof extra op smaak met zout en eventueel wat extra chipotle.

Trek de stukken vlees uit elkaar met een vork. Gaat dit nog moeizaam, dan is je vlees nog niet gaar genoeg. Hier komt ook de naam pulled beef vandaan.

Verwarm je taco’s kort in een droge koekenpan.

Verdeel de pulled beef over de taco’s.

Snijd de avocado in reepjes en verdeel deze over de taco’s.

Garneer iedere pulled beef taco met een lepel zure room en wat gehakte peterselie.

Serveer de taco’s met homemade salsasaus en een schijfje limoen voor extra frisheid.

Pulled beef taco's

Pulled beef taco's

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Stoofpot Rundvlees Wraps Mexicaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in