gemberthee met citroen

Verse gemberthee met citroen en honing

Verse gemberthee maken is niet meer dan heet water met gember en citroen. Niet echt een recept te noemen. Toch deel ik het met jullie omdat het nu mijn favo drankje is naast koffie en spa rood. En het helpt ontzettend goed bij verkoudheid en zere keeltjes. Gemberthee is hartstikke gezond dus. Heb je echt een flinke verkoudheid te pakken, dan kan je ook een kwart theelepeltje kurkuma toevoegen. Dat schijnt ontstekingsremmend te werken.

Hoe maak je verse gemberthee?

Je kan gemberthee, met citroen en vaak ook sinaasappel, overal in de horeca bestellen. Maar zelf maken is heel simpel. In het begin kan gemberthee best even wennen zijn, het is vrij scherp van smaak. Maar daarvoor biedt de honing uitkomst. Die maakt de gemberthee zachter en zoeter. Ben je niet zo’n zoetekauw? Zonder honing het ook erg lekker. Over het algemeen geldt hoe fijner je de gember snijdt, hoe intenser de smaak wordt. Wil je echt een hele sterke gemberthee, dan kan je de gember ook raspen en dan toevoegen aan je hete water. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Oh, en een tip voor de zwanger vrouwen: gemberthee helpt tegen misselijkheid. Het heeft mij in ieder geval goed geholpen

gemberthee met honing

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 200 ml heet water
  • 2-3 plakjes verse gember
  • 1 schijfje bio citroen
  • 1 tl honing
  • 1/4 tl kurkuma (optioneel)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Was de citroen goed. Gebruik bij voorkeur een biologische onbespoten citroen. Snijd hier een dun plakje van af en doe dit in een glas.

  2. Snijd de gember in hele dunne plakjes. Je kunt het ook met een dunschiller doen, maar dan zou ik wel wat extra plakjes toevoegen. Voeg dit bij de citroen.

  3. Giet heet water op de gember en de citroen.  Laat de thee een paar minuten trekken.

  4. Voeg naar wens honing en of kurkuma toe.

gemberthee recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in