Spinazietaart met feta

Spinazietaart met feta

Zin in een lekkere hartige taart? Dan is deze spinazietaart met feta een goed idee. We maken de hartige taart met filodeeg. Je kan dit in de supermarkt kopen, maar als je een Turkse of Marokkaanse supermarkt in de buurt hebt, zou ik daar even kijken. Daar verkopen ze namelijk grote verse vellen en deze zijn veel fijner om mee te werken dan de kleine velletjes uit de diepvries. Meestal maken we deze Griekse filodeegtaart met feta, maar met geitenkaas is het ook lekker. Kijk hier voor nog meer lekkere hartige taart recepten.

Spinazietaart met feta
Spinazietaart met feta
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote vellen filodeeg
  • 600 gr spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 125 gr kwark
  • 150 gr feta
  • 15 gr verse peterselie
  • 2 takjes verse dille
  • 1 el sesamzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat deze volledig geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Druk het meeste vocht eruit.

  2. Klop in een kom de eieren met de kwark luchtig. Breng dit op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en de dille fijn en meng dit door de vulling.

  3. Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met olijfolie (gesmolten boter kan ook). Plak een tweede vel er bovenop. Herhaal deze stappen totdat je 4 lagen hebt. Het is niet erg als het iets scheurt. Verdeel het filodeeg over een ingevette springvorm.

  4. Verdeel de spinazie over de bodem van de filodeegtaart. Giet de vulling op de spinazie. Verkruimel tenslotte de feta over de spinazietaart. Vouw alle punten van het filodeeg naar binnen en bestrijk de bovenkant lichtjes met olijfolie. Verdeel het sesamzaad over de taart.

  5. Bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Wordt hij tussentijds te donker? dek de bovenkant dan af met wat aluminiumfolie.

    Serveer de hartige taart meteen of eet hem koud. Vers is de spinazietaart het lekkerste, maar je kunt hem max. 2 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen gaat helaas niet.

Spinazietaart met feta
Spinazietaart met feta

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (18 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Brood en deeg Spinazie Griekse recepten Slanke recepten Pasen Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in