Spinazietaart met feta
Zin in een lekkere hartige taart? Dan is deze spinazietaart met feta een goed idee. We maken de hartige taart met filodeeg. Je kan dit in de supermarkt kopen, maar als je een Turkse of Marokkaanse supermarkt in de buurt hebt, zou ik daar even kijken. Daar verkopen ze namelijk grote verse vellen en deze zijn veel fijner om mee te werken dan de kleine velletjes uit de diepvries. Meestal maken we deze Griekse filodeegtaart met feta, maar met geitenkaas is het ook lekker. Kijk hier voor nog meer lekkere hartige taart recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote vellen filodeeg
- 600 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 125 gr kwark
- 150 gr feta
- 15 gr verse peterselie
- 2 takjes verse dille
- 1 el sesamzaad
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden helelucht of 220 graden electrisch.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat deze volledig geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Druk het meeste vocht eruit.
Klop in een kom de eieren met de kwark luchtig. Breng dit op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en de dille fijn en meng dit door de vulling.
Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met olijfolie (gesmolten boter kan ook). Plak een tweede vel er bovenop. Herhaal deze stappen totdat je 4 lagen hebt. Het is niet erg als het iets scheurt. Verdeel het filodeeg over een ingevette springvorm.
Verdeel de spinazie over de bodem van de filodeegtaart. Giet de vulling op de spinazie. Verkruimel tenslotte de feta over de spinazietaart. Vouw alle punten van het filodeeg naar binnen en bestrijk de bovenkant lichtjes met olijfolie. Verdeel het sesamzaad over de taart.
Bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Wordt hij tussentijds te donker? dek de bovenkant dan af met wat aluminiumfolie.
Serveer de hartige taart meteen of eet hem koud. Vers is de spinazietaart het lekkerste, maar je kunt hem max. 2 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen gaat helaas niet.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in