Pasta al forno

Pasta al forno

Pasta al forno betekent letterlijk pasta uit de oven. Een heerlijk weekendrecept vinden wij! Het is eigenlijk gewoon stiekem een pasta bolognese dat je nog even in de oven plaatst voor een gesmolten kaaslaagje. Wij houden van gesmolten kaas, dus dit pasta al forno recept is er één naar ons hart!

Pasta al forno
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr penne
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl oregano
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Kook de pasta gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  4. Voeg wat olijfolie in een pan toe en bak de ui voor vijf minuten totdat deze glazig is geworden. Voeg op het laatst te knoflook toe.

  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee.

  6. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat het een minuut of tien minuten op laag vuur pruttelen.

  7. Voeg de gekookte pasta bij de saus en meng het goed om.

  8. Schep de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de pasta en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met wat verse basilicum.

  9. Bak de pasta in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De pasta al forno is klaar als de kaas gesmolten is.

  10. Garneer de ovenpasta met wat verse basilicum en serveer meteen.

Pasta al forno

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.