quinoa tabouleh met merguez

Quinoa Tabouleh

We gaan weer even op bezoek in het Midden Oosten. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Officieel wordt hij gemaakt met bulgur, tomaat, veel verse kruiden en olijfolie. Ik maak hem vandaag van quinoa. Dat is net zo lekker. Ik heb het idee dat de quinoa hype weer een beetje voorbij is. Althans ik zie het niet zoveel meer voorbij komen op social. Ik heb het zelf ook een tijdje links laten liggen. Zonde wel want ik blijf het gewoon heel lekker vinden. Komt misschien ook wel door het grote aanbod aan granen en zaden, we hebben zoveel keuze. Alleen maar fijn natuurlijk.

Om er meer een hoofdgerecht van te maken bakte ik er wat merguez worstjes bij. Die kocht ik bij de Turk. Lekker zijn die. Je kunt er ook nog een salade bij maken. Of voeg kikkererwten en paprika toe voor wat extra body. En nog een tip van mij: maak meteen extra veel. Dan kan je de rest de volgende dag meenemen naar je werk als lunch. Handig toch? Ik vind de lunch toch altijd het lastigste eetmoment van de dag. Eigenlijk is dat het helemaal niet, want ik werk thuis. Dus de mogelijkheden zouden eindeloos moeten zijn. Maar vaak neem ik er te weinig tijd voor. En eet ik achter mijn laptop snel wat havermout, soep of een salade. Geen goed voorbeeld ik weet het. Ik ga mijn lunch leven beteren, dat beloof ik je. Maar nu eerst dit snelle en makkelijke recept. Komt ‘ie.

quinoa tabouleh ingredienten munt peterselie citroen

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr quinoa
8 st. merguez
200 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
Rasp en sap van een halve citroen
Flinke hand peterselie
Flinke hand munt
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal kook ik het in de verhouding 1:2 (quinoa : water) in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af en zet apart.

Bak de merguez rondom goudbruin in wat olijfolie.

Pel en snipper de rode ui en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng dit door de gekookte quinoa.

Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Voeg dit bij de tabouleh.

Breng de tabouleh op smaak met het sap en de rasp van een halve citroen (wel even wassen), een royale scheut olijfolie en peper en zout.

Serveer de quinoa tabouleh met de merguez.

quinoa tabouleh met merguez quinoa tabouleh met merguez

De tabouleh is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in