Aubergine van de bbq
Wij zijn dol op barbecuen. Lekkere goudbruine worstjes, sappige burgers en lichte zalmspiezen. Broodjes met zelfgemaakte smeersels erbij en klaar ben je. Wist je dat aubergine van de bbq ook superlekker is. Deze geroosterde aubergine is een fijne afwisseling tussen je vlees en visgerechten. En ook perfect voor vegetariërs die ook gezellig mee willen barbecuen. Je kunt de aubergine op verschillende manieren op smaak brengen. Wij hebben nu gekozen voor een Midden Oosters tintje en gebruiken za’atar. Dat is een heerlijk kruid, het lijkt een beetje op tijm en ook een beetje op oregano. Samen met knoflook een echte smaakmaker voor de aubergine.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 1 teentje knoflook
- 2 tl za'atar
- 6 el olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een kruidenolie. Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de za’atar en iets zout en peper toe en meng kort.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk de plakken aan weerszijden met de kruidenolie en leg ze op de barbecue. Rooster de aubergines in een paar minuten gaar. Dit gaat vrij snel.
Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in