Menu
bbq-spiesjes-met-zalm.jpg

BBQ is on: Zalm spiesjes

Vis is erg goed te bereiden op de bbq. Het is snel klaar en blijft lekker mals en sappig. Uiteraard kan je dit ook gewoon in een grillpan klaar maken. Ik vind het leuk om zelf marinades te maken. De smaken trekken zo lekker in de vis, heerlijk vind ik dat. Deze traditionele combinatie vind ik erg lekker.

Ik heb deze keer zalm spiesjes gemaakt in soja marinade, dat geeft een lekkere donkere kleur aan de zalm en is heerlijk op de barbecue.

Ingrediënten voor 4 stokjes
2 moten zalm
3 el soja
1 el honing
1 el wittewijn azijn
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el sesamzaad

Bereidingswijze
Laat de saté prikkers weken in een bakje met water. Maak een marinade van de soja en de olijfolie. Voeg een uitgeperse teen knoflook toe en een el honing. Voeg de witte wijn azijn toe en meng het geheel even door elkaar. Snij de moten zalm in blokjes en leg deze in de marinade. Je kan dit eventueel een nacht laten staan. Doe de blokjes zalm op een prikker. Je zou hier eventueel ook nog stukjes groente zoals paprika, maïs aan toe kunnen voegen.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi deze over de spiesjes.

De zalm spiesjes zijn in ongeveer 5 minuten gaar op de barbecue.

bbq spiesjes met zalm

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan