Aubergine van de bbq

Aubergine van de bbq

Wij zijn dol op barbecuen. Lekkere goudbruine worstjes, sappige burgers en lichte zalmspiezen. Broodjes met zelfgemaakte smeersels erbij en klaar ben je. Wist je dat aubergine van de bbq ook superlekker is. Deze geroosterde aubergine is een fijne afwisseling tussen je vlees en visgerechten. En ook perfect voor vegetariërs die ook gezellig mee willen barbecuen. Je kunt de aubergine op verschillende manieren op smaak brengen. Wij hebben nu gekozen voor een Midden Oosters tintje en gebruiken za’atar. Dat is een heerlijk kruid, het lijkt een beetje op tijm en ook een beetje op oregano. Samen met knoflook een echte smaakmaker voor de aubergine.

Aubergine van de bbq

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl za'atar
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak een kruidenolie. Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de za’atar en iets zout en peper toe en meng kort.

  2. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk de plakken aan weerszijden met de kruidenolie en leg ze op de barbecue. Rooster de aubergines in een paar minuten gaar. Dit gaat vrij snel.

  3. Serveer meteen.

Aubergine van de bbq

Tags

BBQ Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in