Courgette ricotta koekjes
Groentepannenkoekjes ik ben er dol op. Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke fluffy courgette ricotta koekjes. Lekker licht. Ik ben fan van ricotta. Het geeft pannenkoekjes en fritters zoals deze een hele luchtige textuur. En daarnaast vind ik de smaak ook erg lekker. Zo romig en zacht. Ik ben sowieso een kaaskop, alles met kaas (behalve die hele stinkende) vind ik lekker. Echt je kan mij geen groter plezier doen.
Over kaas gesproken, morgen opent onze Pop Up stand in de Foodhallen. Yes! Wij (Annika en ik) gaan 1 dag kaasfondue in brood verkopen. Ik ben echt excited en tegelijk ook wel een beetje nerveus. Want wat nou als de kaasfondue ineens mislukt. Of er staan ineens 50 mensen voor onze stand? Ah well het zal allemaal wel goed komen. Toch? Mocht je in de buurt zijn, wip dan vooral even langs. Dat zou ik heel leuk vinden. En dan kan je meteen mijn famous kaasfondue proeven.
Maar nu eerst het recept voor deze fritters. Ook een aanrader hoor. En een stuk lichter dan kaasfondue. Dat is ook fijn.
Ingrediënten voor 8 st.
1 courgette
100 gr ricotta
1 ei
2 – 3 el boekweitmeel
1 teentje knoflook
Klein takje munt
Rasp van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Rasp de courgette met een grove rasp of in je keukenmachine. Knijp het overtollige vocht eruit. Ik gebruik hiervoor altijd keukenpapier, dat absorbeert het grootste gedeelte van het vocht. Het moet zo droog mogelijk worden.
Klop het eitje los met de ricotta. Rasp een teentje knoflook en voeg dit samen met de rasp van een halve citroen toe (wel even goed wassen) Hak de munt (alleen de blaadjes) fijn en voeg dit bij het eimengsel. Voeg de uitgeknepen courgette toe en breng de vulling royaal op smaak met peper en zout.
Voeg nu ook het boekweitmeel toe en spatel nogmaals om. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan extra boekweitmeel toe.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan.
Bak de ricotta koekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.
Serveer de ricotta koekjes meteen. Maar ook koud zijn deze courgettekoekjes lekker.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in