Fajita's uit de oven

Fajita’s uit de oven

Met Mexicaanse recepten maak je ons blij. Toen we nog in Groningen woonden ging we regelmatig eten bij Cantina Mexicana of Four Roses. Steevast bestelden we dan Kip Fajita’s. Je kreeg dan een gloeiend heet pannetje met kip en geroosterde groentes. En daarbij een apart bakje met de warme tortillas. En natuurlijk salade, zure room en guacamole ernaast. Zo lekker!

Wraps met kip

Thuis staat er ook regelmatig een Tex-Mex receptje op tafel. In de eerste plaats omdat het gewoon lekker is. Maar in de tweede plaats ook omdat het supermakkelijk is. Dit recept voor Kip Fajita’s uit de oven is helemaal easy. Je gooit alles tegelijk in een grote ovenschaal. En terwijl de oven haar werk doet, kan je lekker bijkomen. We hebben kippendijen gebruikt omdat deze iets vetter zijn dan kipfilets. En dat is eigenlijk beter voor zo’n ovenschotel. Dat droogt gewoon minder uit. Probeer het zelf maar eens.

ingrediënten paprika's
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kippendijen
  • 2 voorgekookte maïskolven
  • 2 rode paprika's (of mini)
  • 2 gele paprika's (of mini)
  • 2 uien
  • 400 gr bonen

Marinade

  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 0,5 tl chipotle poeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout
  • 3 el olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg zout naar wens toe. Dep de kippendijen droog met een keukenpapiertje en bestrijk ze rijkelijk met de marinade. Laat even staan.

  3. Neem een grote ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie in. Was de paprika’s en snijd ze in repen. Mini paprika’s hoef je niet te snijden. Pel de uien en snijd ze in partjes. Halveer de maiskolven. Leg ze in de ovenschaal. Breng de groente op smaak met de marinade. Leg de gemarineerde kippendijen op de groente.

  4. Bak de kip fajita’s in ongeveer 30 – 35  minuten goudbruin. Haal 5 minuten voor het einde de plaat uit de oven, voeg de bonen toe en verwarm deze nog even mee. De kip is klaar als deze gaar is. Trek deze met een vork uit elkaar.

  5. Serveer de kip fajita’s met tortilla wraps, guacamole, salsa saus en zure room. Serveer met partjes limoen.

Fajita's uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in