carrot cake havermout-

Carrot cake havermout

Huh carrot cake havermout? “Doe je dan echt een wortel in je havermoutpap?” Yes! En dat is superlekker. En voedzaam. Wel de lusten, niet de lasten zeg maar. Ok, het haalt het natuurlijk nooit bij een punt carrot cake, met een romige cream cheese frosting. Maar de smaken komen in de buurt.

Ik ben nog steeds dol op mijn dagelijkse havermoutpapje. Het is echt mijn “go to” lunch in de winter. Vooral omdat het supersnel klaar is. En omdat ik er prima een middagje op vooruit kan. Havermout is iets wat ik vooral in de winter eet. Als het buiten koud is, is er niets fijners dan een warme kom pap. De toppings gaan bij mij in fases voorbij. Zo ben ik een tijdje hooked geweest aan havermout met pindakaas, heb ik een appeltaart fase gehad en nu is deze met wortel mijn nieuwe favo. Lekker, gezond en super voedzaam. Wat wil je nog meer? Ik ben trouwens zelf geen fan van honing of maple syrup in mijn havermout ontbijt, maar laat je vooral niet tegenhouden als je wel een zoetekauw bent.

carrot cake havermout-

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
200 ml amandelmelk
1 wortel
o,5 appel
1 el rozijnen
1 el gehakte pecannoten
Snuf kaneel

Zo maak je het
Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur.

Rasp de wortel en voeg dit bij de havermout. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten koken. Ik gebruik zelf meestal havermout van AH Basic, deze is supersnel klaar.

Doe de warme pap in een kom.

Garneer de carrot cake havermout met wat plakjes appel, wat rozijnen en wat gehakte pecannoten.

Breng de havermoutpap verder op smaak met een snuf kaneel en eventueel wat honing of maple syrup.

carrot cake havermout- carrot cake havermout-

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.