Carrot cake met honingnoten

Carrot Cake

Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En dat snap ik wel! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van de kruidige cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. De honingnoten bovenop zijn een lekker extraatje, je kan dit eventueel ook weglaten. Dit recept voor worteltaart is perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch? 😉

Carrot cake recept
recept carrot cake met honingnoten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 - 12 personen

  • 6 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 400 gr geraspte wortel
  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 gr walnoten
  • 50 gr rozijnen

Cream cheese frosting

  • 200 gr roomkaas
  • 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • Sap van een halve citroen
  • 60 gr poedersuiker

Honingnoten

  • 50 gr noten
  • Kneepje honing

Materiaal

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

  3. Meng de sinaasappelrasp en de speculaaskruiden bij het beslag. Voeg de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

  4. Bak de taart in 60 – 70 minuten af. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

  5. Voor de frosting klop je de boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter. Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen. Bestrijk de afgekoelde worteltaart met de roomkaas.

  6. Verwarm de noten in een droge koekenpan. Voeg een kneepje honing toe en schud de pan even heen en weer. Laat de noten iets afkoelen en verdeel ze dan over de carrot cake.

Carrot cake met honingnoten

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (430 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in