
Carrot Cake
Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En dat snap ik wel! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van de kruidige cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. De honingnoten bovenop zijn een lekker extraatje, je kan dit eventueel ook weglaten. Dit recept voor worteltaart is perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch? 😉



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 10 - 12 personen
- 6 eieren
- 300 ml zonnebloemolie
- 400 gr geraspte wortel
- 300 gr lichtbruine basterdsuiker
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 tl bakpoeder
- Rasp van een halve sinaasappel
- 2 tl speculaaskruiden
- 100 gr walnoten
- 50 gr rozijnen
Cream cheese frosting
- 200 gr roomkaas
- 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
- Sap van een halve citroen
- 60 gr poedersuiker
Honingnoten
- 50 gr noten
- Kneepje honing
Materiaal
- Bakvorm 23 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
Meng de sinaasappelrasp en de speculaaskruiden bij het beslag. Voeg de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.
Bak de taart in 60 – 70 minuten af. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
Voor de frosting klop je de boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter. Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen. Bestrijk de afgekoelde worteltaart met de roomkaas.
Verwarm de noten in een droge koekenpan. Voeg een kneepje honing toe en schud de pan even heen en weer. Laat de noten iets afkoelen en verdeel ze dan over de carrot cake.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan