havermoutpap

Video: Havermoutpap met pindakaas

Ik heb een nieuwe havermoutpap favo! Voorheen at ik dit gezonde ontbijtje meestal in de appeltaart versie. Maar deze met pindakaas, kokos en banaan is nu “mijn lievelings”. Ik deelde de foto onlangs met jullie op Instagram en ik kreeg er zoveel vragen en reacties op, dat ik dacht ik doe het even voor in een video. Dan weet je meteen hoe het moet. Het is echt heel easy.

Ik heb nu havermout gebruikt van Rude Health, deze kocht ik bij Stach Food. Het is een grove havermout met pitten en zaden. Normaal gebruik ik meestal de fijne variant van Zonnatura of AH basic, Net zo lekker en deze fijnere versie is ook sneller klaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 persoon
200 ml (plantaardige) melk
40 gr havermout
Halve banaan
Handje kokosschaafsel
Handje amandelen of andere noten
1 flinke tl pindakaas

Zo maak je het
Breng de melk met de havermout al roerende aan de kook.

Kook de havermout gaar. De grove havermout heeft een minuut of 6 nodig, de fijne versie is in 2 minuten wel klaar.

Giet de havermoutpap in een kom.

Snij een halve banaan in stukjes en verdeel deze over de havermout.

Garneer je havermoutontbijt met de amandelen, het kokosschaafsel en tot slot een lepel pindakaas.

Yum! Wat is jouw favoriete havermout recept?

havermoutpap

Dit recept is Voedselzandloper proof.

My life in Pictures Februari
Kaasfondue in brood
Bewaar
27 Comments
 • Floor

  21 november 2016 at 08:54 Beantwoorden

  Ik eet m’n havermout vaak met dadels, kaneel en amandelschaafsel of ik maak er een smoothie van met peer en kaneel. Ik ga straks dit recept proberen en dan met een appeltje ipv banaan, kan me er al helemaal op verheugen 🙂

 • Hanna Dekker VLeugels

  10 augustus 2016 at 19:23 Beantwoorden

  Hihi wij zijn de late ontdekkers. Lekker, echt iets voor ons! Op dit moment staat bij ons ‘s morgens op tafel: Een grote pan havermout en een stuk of 7 amuseglaasjes met pompoenpitten, sesamzaad, lijnzaad, walnoten, bruine suiker, honing, rozijnen…. iedereen kiest zelf wat hij in z’n pap doet! Maar pindakaas hadden we nog niet geprobeerd, en fruit doen we eigelijk ook nooit. Gaan we zeker proberen!

  • Pauline

   12 augustus 2016 at 14:34 Beantwoorden

   Oh wat klinkt dat gezellig. Ga ik later ook doen als ik kinderen heb.

 • marijke

  31 oktober 2015 at 22:58 Beantwoorden

  Heel misschien rare vraag. en erg late na deze blogpost. maar hoeveel scheppen is ongeveer 40 gram havermout?\r\nik wil het namelijk snel gaan maken! ziet er zo lekker uit!! yam!

 • Katia

  2 juli 2015 at 20:33 Beantwoorden

  Hallo leuke blog..heb je ook een nieuwsbrief aub?

 • Corrine

  30 maart 2015 at 20:14 Beantwoorden

  Mijn favorite havermoutontbijt kook ik in water. \r\nVervolgens voeg ik gebroken lijnzaad en chiazaadjes toe. Dan roer ik er een handvol rozijnen en cranberries door en om het nog lekkerder te maken voeg ik een groot stuk pure chocolade toe! Echt een groot stuk:)

 • Mirte

  6 maart 2015 at 16:12 Beantwoorden

  Pauline, volkomen random onder je havermoutrecept, maar ik word echt blij van je blog. Ik wil alles gaan maken, en vooral proeven 🙂 Je kookboek gaat ook zeker zijn weg vinden naar mijn boekenkast. Geniet van al het moois dat het je brengt en ga vooral zo door!

 • Ageeth

  2 maart 2015 at 10:42 Beantwoorden

  Ik ben opgegroeid met warme pap als ontbijt. Havermoutse pap van volle verse melk van de boerderij met een dik vel er op (en suiker er over). Heerlijk!\r\nDit recept moet wel lekker zijn met een van mijn favorieten; pindakaas en al het andere lekkers.\r\nWederom een uitnodigend recept!

 • Conny

  2 maart 2015 at 08:39 Beantwoorden

  Heerlijk. De combinatie van pindakaas en kokos doet me denken aan de bobotie die mijn moeder vroeger maakte. Ik denk dat ik een nieuw lunchgerecht heb gevonden: ‘gezonde havermout boboti’ en om het nog meer op mijn moeders bobotie te laten lijken ga ik er dan stukjes appel, gedroogde abrikozen en een snufje kerrie door doen. Zodra ik het heb gemaakt, laat ik het je weten. Bedankt voor je steeds weer heerlijke recepten Pauline. Ze leuken mijn keuken aardig op!

 • Margreet Prins

  2 maart 2015 at 07:20 Beantwoorden

  Lekker hoor zo met die pindakaas. In deze combi is honing echt overbodig. Leuk al die andere variaties te lezen. Havermout is weer helemaal terug!

 • Mai Lun

  1 maart 2015 at 21:55 Beantwoorden

  Mijn favoriete havermout recept op dit moment is eigenlijk heel simpel: Opgewarmd met wat (soja)melk en blauwe bessen! Morgen maar eens wat havoutrepen met dadels maken! Deze variant met pindakaas lijkt mij ook heeeeerlijk!

 • Miek

  1 maart 2015 at 20:24 Beantwoorden

  Mijn favoriet is met cranberry’s, flinke schep lijnzaad, kaneel, het merg van een vanillestokje en als ik ze in huis heb, blauwe bessen. Zo lekker als de bessen warm zijn.

 • Mylène

  1 maart 2015 at 09:07 Beantwoorden

  Mijn favoriete havermout is met stukjes verse ananas even mee verwarmen met havermout, 1 kiwi erbij, chiazaadjes,hennepzaadjes en lijnzaad. Even husselen en op het laatst flink wat kaneelpoeder.

 • Anouk

  1 maart 2015 at 00:09 Beantwoorden

  Ik ga eens proberen om mijn honing te vervangen met pindakaas. Ik ben erg benieuwd

 • lie

  28 februari 2015 at 15:57 Beantwoorden

  Top ideetje om er nog kokos bij te doen! Ik kook de banaan vaak al even mee met de havermout omdat hij dan lekker smeuïg wordt 😉 maar ga het nu zeker zo ook eens proberen! Ik hou van deze simpele, lekere, gezonde en snelle receptjes! Dus dankjewel voor dit filmpje!

 • Eef

  28 februari 2015 at 13:17 Beantwoorden

  Lekkere combi! Havermout pas kort geleden ontdekt & lovin’ it! Ga dit zeker proberen binnenkort 🙂

 • Emily van Kampen

  28 februari 2015 at 10:26 Beantwoorden

  Havermout en pindakaas is zo lekker bij elkaar! Ik doe er dan vaak appel bij, maar dat is meer omdat ik geen banaan lust. En appel past er dan ook wel goed bij.

 • kitty

  28 februari 2015 at 09:46 Beantwoorden

  zojuist jouw ontbijt mijn ontbijt gemaakt. mjammie wat is dit lekker zeg. grappig had alle ingrediënten in huis maar nog nooit deze combi gemaakt. Wat doe je overigens met de andere halve banaan?

  • kitty

   28 februari 2015 at 10:32 Beantwoorden

   het is overigens wel een behoorlijke hoeveelheid. Heb het met moeite op gekregen…..

 • Ger

  28 februari 2015 at 09:39 Beantwoorden

  Mijn favoriete havermout recept is trouwens met een lepel cranberry’s, (gebakken) banaan en bruine basterdsuiker. Of als dat op is, een flinke scheut honing. Mmm

 • Ger

  28 februari 2015 at 09:35 Beantwoorden

  Het is dat ik al heb ontbeten, maar anders….wist ik het wel!\r\n\r\nIk zit trouwens heel erg te genieten van je kookboek. Binnenkort ga ik de kip met parmazaan uitproberen, waar je vriend zo dol op is. En de citroen cake met yoghurt staat ook op mijn nog uit te proberen lijstje! Die maak jij alleen maar langer 🙂

 • Margot

  28 februari 2015 at 09:02 Beantwoorden

  Wat een goede combinatie!

 • Marjolein

  28 februari 2015 at 08:07 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk, deze variant!\r\nIk haal al m’n boodschappen bij AH, behalve m’n muesli. Die komt bij de Aldi vandaan (Mama Nature).\r\nIk maak graag suikervrije en vetvrije ontbijtmuffins van havermout… Als ik er 9 maak, ontbijt ik er een aantal dagen achter elkaar mee. Heerlijk in combinatie met n groene smoothie!

  • Annie Laumen

   28 februari 2015 at 16:37 Beantwoorden

   Heerlijk havermout.\r\nHeb ik vanmorgen nog gegeten met blauwe bessen .\r\nIk vind havermout ook lekker met gebakken appelstukjes kaneel en geschaafde amandelen.\r\nOf met gebakken peer met lepeltje honing.\r\nDeze variant ga ik snel maken lijkt me heerlijk.

Plaats een reactie