Menu

Video: Havermoutpap met pindakaas

Ik heb een nieuwe havermoutpap favo! Voorheen at ik dit gezonde ontbijtje meestal in de appeltaart versie. Maar deze met pindakaas, kokos en banaan is nu “mijn lievelings”. Ik deelde de foto onlangs met jullie op Instagram en ik kreeg er zoveel vragen en reacties op, dat ik dacht ik doe het even voor in een video. Dan weet je meteen hoe het moet. Het is echt heel easy.

Ik heb nu havermout gebruikt van Rude Health, deze kocht ik bij Stach Food. Het is een grove havermout met pitten en zaden. Normaal gebruik ik meestal de fijne variant van Zonnatura of AH basic, Net zo lekker en deze fijnere versie is ook sneller klaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 persoon
200 ml (plantaardige) melk
40 gr havermout
Halve banaan
Handje kokosschaafsel
Handje amandelen of andere noten
1 flinke tl pindakaas

Zo maak je het
Breng de melk met de havermout al roerende aan de kook.

Kook de havermout gaar. De grove havermout heeft een minuut of 6 nodig, de fijne versie is in 2 minuten wel klaar.

Giet de havermoutpap in een kom.

Snij een halve banaan in stukjes en verdeel deze over de havermout.

Garneer je havermoutontbijt met de amandelen, het kokosschaafsel en tot slot een lepel pindakaas.

Yum! Wat is jouw favoriete havermout recept?

havermoutpap

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

 • Floor
  21 november 2016 om 08:54

  Ik eet m'n havermout vaak met dadels, kaneel en amandelschaafsel of ik maak er een smoothie van met peer en kaneel. Ik ga straks dit recept proberen en dan met een appeltje ipv banaan, kan me er al helemaal op verheugen :)

 • Pauline
  12 augustus 2016 om 14:34

  Oh wat klinkt dat gezellig. Ga ik later ook doen als ik kinderen heb.

 • Hanna Dekker VLeugels
  10 augustus 2016 om 19:23

  Hihi wij zijn de late ontdekkers. Lekker, echt iets voor ons! Op dit moment staat bij ons 's morgens op tafel: Een grote pan havermout en een stuk of 7 amuseglaasjes met pompoenpitten, sesamzaad, lijnzaad, walnoten, bruine suiker, honing, rozijnen.... iedereen kiest zelf wat hij in z'n pap doet! Maar pindakaas hadden we nog niet geprobeerd, en fruit doen we eigelijk ook nooit. Gaan we zeker proberen!

 • Pauline
  1 november 2015 om 17:22

  Een stuk of 3 eetlepels

 • marijke
  31 oktober 2015 om 22:58

  Heel misschien rare vraag. en erg late na deze blogpost. maar hoeveel scheppen is ongeveer 40 gram havermout?
  ik wil het namelijk snel gaan maken! ziet er zo lekker uit!! yam!

 • Katia
  2 juli 2015 om 20:33

  Hallo leuke blog..heb je ook een nieuwsbrief aub?

 • Corrine
  30 maart 2015 om 20:14

  Mijn favorite havermoutontbijt kook ik in water.
  Vervolgens voeg ik gebroken lijnzaad en chiazaadjes toe. Dan roer ik er een handvol rozijnen en cranberries door en om het nog lekkerder te maken voeg ik een groot stuk pure chocolade toe! Echt een groot stuk:)

 • Pauline
  6 maart 2015 om 18:48

  AH super lief! Thanks :)

 • Mirte
  6 maart 2015 om 16:12

  Pauline, volkomen random onder je havermoutrecept, maar ik word echt blij van je blog. Ik wil alles gaan maken, en vooral proeven :) Je kookboek gaat ook zeker zijn weg vinden naar mijn boekenkast. Geniet van al het moois dat het je brengt en ga vooral zo door!

 • Pauline
  2 maart 2015 om 11:33

  Oh dat is bijna een toetje, zo lekker.

 • Ageeth
  2 maart 2015 om 10:42

  Ik ben opgegroeid met warme pap als ontbijt. Havermoutse pap van volle verse melk van de boerderij met een dik vel er op (en suiker er over). Heerlijk!
  Dit recept moet wel lekker zijn met een van mijn favorieten; pindakaas en al het andere lekkers.
  Wederom een uitnodigend recept!

 • Conny
  2 maart 2015 om 08:39

  Heerlijk. De combinatie van pindakaas en kokos doet me denken aan de bobotie die mijn moeder vroeger maakte. Ik denk dat ik een nieuw lunchgerecht heb gevonden: 'gezonde havermout boboti' en om het nog meer op mijn moeders bobotie te laten lijken ga ik er dan stukjes appel, gedroogde abrikozen en een snufje kerrie door doen. Zodra ik het heb gemaakt, laat ik het je weten. Bedankt voor je steeds weer heerlijke recepten Pauline. Ze leuken mijn keuken aardig op!

 • Margreet Prins
  2 maart 2015 om 07:20

  Lekker hoor zo met die pindakaas. In deze combi is honing echt overbodig. Leuk al die andere variaties te lezen. Havermout is weer helemaal terug!

 • Mai Lun
  1 maart 2015 om 21:55

  Mijn favoriete havermout recept op dit moment is eigenlijk heel simpel: Opgewarmd met wat (soja)melk en blauwe bessen! Morgen maar eens wat havoutrepen met dadels maken! Deze variant met pindakaas lijkt mij ook heeeeerlijk!

 • Miek
  1 maart 2015 om 20:24

  Mijn favoriet is met cranberry's, flinke schep lijnzaad, kaneel, het merg van een vanillestokje en als ik ze in huis heb, blauwe bessen. Zo lekker als de bessen warm zijn.

 • Mylène
  1 maart 2015 om 09:07

  Mijn favoriete havermout is met stukjes verse ananas even mee verwarmen met havermout, 1 kiwi erbij, chiazaadjes,hennepzaadjes en lijnzaad. Even husselen en op het laatst flink wat kaneelpoeder.

 • Anouk
  1 maart 2015 om 00:09

  Ik ga eens proberen om mijn honing te vervangen met pindakaas. Ik ben erg benieuwd

 • Annie Laumen
  28 februari 2015 om 16:37

  Heerlijk havermout.
  Heb ik vanmorgen nog gegeten met blauwe bessen .
  Ik vind havermout ook lekker met gebakken appelstukjes kaneel en geschaafde amandelen.
  Of met gebakken peer met lepeltje honing.
  Deze variant ga ik snel maken lijkt me heerlijk.

 • lie
  28 februari 2015 om 15:57

  Top ideetje om er nog kokos bij te doen! Ik kook de banaan vaak al even mee met de havermout omdat hij dan lekker smeuïg wordt ;) maar ga het nu zeker zo ook eens proberen! Ik hou van deze simpele, lekere, gezonde en snelle receptjes! Dus dankjewel voor dit filmpje!

 • Eef
  28 februari 2015 om 13:17

  Lekkere combi! Havermout pas kort geleden ontdekt & lovin' it! Ga dit zeker proberen binnenkort :)

 • kitty
  28 februari 2015 om 10:32

  het is overigens wel een behoorlijke hoeveelheid. Heb het met moeite op gekregen.....

 • Emily van Kampen
  28 februari 2015 om 10:26

  Havermout en pindakaas is zo lekker bij elkaar! Ik doe er dan vaak appel bij, maar dat is meer omdat ik geen banaan lust. En appel past er dan ook wel goed bij.

 • kitty
  28 februari 2015 om 09:46

  zojuist jouw ontbijt mijn ontbijt gemaakt. mjammie wat is dit lekker zeg. grappig had alle ingrediënten in huis maar nog nooit deze combi gemaakt. Wat doe je overigens met de andere halve banaan?

 • Ger
  28 februari 2015 om 09:39

  Mijn favoriete havermout recept is trouwens met een lepel cranberry's, (gebakken) banaan en bruine basterdsuiker. Of als dat op is, een flinke scheut honing. Mmm

 • Ger
  28 februari 2015 om 09:35

  Het is dat ik al heb ontbeten, maar anders....wist ik het wel!

  Ik zit trouwens heel erg te genieten van je kookboek. Binnenkort ga ik de kip met parmazaan uitproberen, waar je vriend zo dol op is. En de citroen cake met yoghurt staat ook op mijn nog uit te proberen lijstje! Die maak jij alleen maar langer :-)

 • Margot
  28 februari 2015 om 09:02

  Wat een goede combinatie!

 • Marjolein
  28 februari 2015 om 08:07

  Lijkt me heerlijk, deze variant!
  Ik haal al m'n boodschappen bij AH, behalve m'n muesli. Die komt bij de Aldi vandaan (Mama Nature).
  Ik maak graag suikervrije en vetvrije ontbijtmuffins van havermout... Als ik er 9 maak, ontbijt ik er een aantal dagen achter elkaar mee. Heerlijk in combinatie met n groene smoothie!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.