gevulde cake met noten en rozijnen

Kerstcake met amandelspijs

Deze kerstcake is geïnspireerd op een kerststol. Eigenlijk zitten alle ingrediënten van een kerstbrood erin, maar dan verstopt in een cake. Je zou er zelfs een laagje roomboter op kunnen smeren, maar een flinke dot slagroom erbij is ook heerlijk. Bomvol warme smaken van de koekkruiden en sinaasappel en een knapperig nootje. Het zacht zoete spijs maakt het extra lekker.

Deze kerstcake is geïnspireerd op een kerststol. Eigenlijk zitten alle ingrediënten van een kerstbrood erin, maar dan verstopt in een cake.

Pauline

Kerstcake bewaren

Je kan deze kerstcake ongeveer 3 dagen bewaren. Verpak hem in aluminiumfolie en bewaar buiten de koelkast. De vraag is alleen of hij de 3 dagen gaat halen. Want voor je het weet is ‘ie op.

amandelspijs maken
kerstcake

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gr amandelspijs
  • 40 gr pecannoten
  • 40 gr rozijnen
  • 15 gr sukade
  • 20 gr amandelschaafsel
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl koekkruiden
  • Poedersuiker ter garnering
  • Snuf zout

Lekker met

  • Slagroom

Materiaal

  • Cakevorm 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de boter en de suiker in ongeveer 6 minuten luchtig en romig.

  3. Mix één voor één de eieren er doorheen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige is opgenomen.

  4. Mix het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en de koekkruiden er kort doorheen.

  5. Hak de pecannoten grof. Spatel de rozijnen, de gehakte pecannoten en de sukade door het beslag. Was de sinaasappel en voeg de rasp (alleen het oranje gedeelte) bij het beslag.

  6. Vet de cakevorm in met een bakspray. Giet de helft van het beslag in de vorm. Kneed het amandelspijs kort, zodat het iets soepeler wordt. Vorm er een lange rol van en leg deze in het midden van het cakebeslag. Verdeel de rest van het cakebeslag over het spijs.

  7. Garneer de cake met het amandelschaafsel.

  8. Bak de kerstcake in 55 – 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake afkoelen op een rooster.

    Garneer de kerstcake met poedersuiker

kerstcake
kerstcake met spijs

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Lekker & makkelijk kerst voorgerecht 🎄

Carpaccio in glaasje

 

Stuur me de recepten