Hertenstoof

Hertenstoof

Deze hertenstoof maakte ik vorig jaar met kerst. Maar eigenlijk is er maar één goed moment per jaar om zo’n wildstoof te delen en dat is nu, zo rondom de feestdagen. Hertenskukade is zo heerlijk mals en het heeft niet een hele sterke wildsmaak (niet zoals konijn of haas). Het perfecte gerecht als je dus eens wild wilt (haha dat klinkt grappig) proberen. De ontbijtkoek klinkt misschien gek, maar dit is zo lekker in een stoofpotje. Het geeft een kruidige smaak en tegelijkertijd bindt het de saus. Heerlijk! Erbij serveerden we klassiekers zoals aardappelgratin, stoofpeertjes en wat frisse salades.

 

stoofpotje met rundvlees

Ingrediënten voor 6 personen
1,5 kg herten sukade
2 uien
1 winterwortel
1 teentje knoflook
100 ml rode wijn
300 ml wildfond
3 plakjes ontbijtkoek
2 blaadjes laurier
3 kruidnageltjes
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Snijd de herten sukade in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Bak deze op een hoog vuur rondom mee. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe.

Blus het geheel af met de rode wijn en de wildfond en zet het vuur dan lager.

Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg dit bij de wildschotel.

Voeg de laurier en de kruidnagel bij de stoofschotel en laat het geheel zo’n 2,5 uur op een zacht vuur stoven (met de deksel op de pan).

Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken.

Breng de wildstoof op smaak met wat peper en zout.

Serveer het gerecht met lekkere bijgerechten.

wildstoof van hert

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Kerst Vlees recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (123 stemmen)

23 december 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in