Hertenstoof

Hertenstoof

Deze hertenstoof is een heerlijk en makkelijk hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen. Stoofvlees van hert is zo heerlijk mals en het heeft niet een hele sterke wildsmaak zoals konijn of haas. Hertenstoofvlees is het perfecte gerecht voor als je een keer wild wilt proberen. De onbijtkoek klinkt misschien gek, maar smaakt juist heel lekker in een stoofgerecht. Het geeft een kruidige smaak en tegelijkertijd bindt het de saus. Bij deze wildstoof serveren we klassiekers zoals aardappelgratin, stoofperen en spruitjes.

Hertenstoof
ingredient bouillon
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1,5 kg hertensukade
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 knoflookteen
  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml wildfond
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagelen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Snijd de hertensukade in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Dep de hertensukade even droog en bak deze daarna op een hoog vuur rondom mee. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe.

  3. Blus het geheel af met de rode wijn en de wildfond en zet het vuur dan lager.

  4. Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg dit bij de wildschotel.

  5. Voeg de laurier en de kruidnagelen bij de stoofschotel en laat het geheel zo’n 2,5 uur op een zacht vuur stoven (met de deksel op de pan).

  6. Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken.

  7. Breng de hertenstoof op smaak met wat peper en zout.

  8. Serveer het gerecht met lekkere bijgerechten.

Hertenstoof
ingredient bouillon

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (124 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.