Pompoensoep
Zelf pompoensoep maken is heel eenvoudig. In onderstaande video delen we ons recept voor pompoensoep van flespompoen. We maken wel gebruik van bouillonblokjes. Je kunt ook heel simpel zelf een bouillon trekken, maar wij hebben geen problemen met een blokje.
Zodra het seizoen weer begint heb ik standaard pompoen in huis. Lekker geroosterd uit de oven of in de soep.
Pompoensoep maken?
In dit recept koken we de schil van de pompoen gewoon mee. Bij een flespompoen is dit geen probleem, deze schil is redelijk zacht, helemaal na het koken. Heb je een gewone ronde pompoen, dan moet je de schil wel verwijderen, deze is te taai. We brengen de soep op smaak met karwijzaad. Dat geeft een heerlijke kruidige smaak aan de soep. En om het af te maken voegen we vlak voor het serveren nog een lepel zure room toe. Zo lekker! Kijk zelf maar.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flespompoen (500 gr)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 125 gr zure room
- 1 ltr (kippen)bouillon
- Sap van een halve citroen
- 1 tl karwijzaad
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de rest van de pompoen in gelijkmatige stukken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het karwijzaad toe en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij. Voeg de pompoen en de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in zo’n 15 minuten gaar en zacht koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg het sap van een halve citroen toe en breng de pompoensoep verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de pompoensoep over een kom en maak het af met een lepel zure room en eventueel wat extra karwijzaad of chilipeper.
Soorten pompoen
In dit pompoensoep recept gebruiken we flespompoen omdat deze makkelijk te verwerken is. Je kan ook een Hokkaido pompoen gebruiken.
Hoe kan ik pompoensoep op smaak brengen?
Pompoen is van nature vrij zoet van smaak. Dus het heeft iets stevigs nodig om de zoete smaak wat te maskeren. De basisingrediënten zijn ui en knoflook. Verder is chili heel lekker in een pompoensoep. Maar ook salie en gember passen goed bij pompoen.
Pompoensoep bewaren
Je kan pompoensoep ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Maar je kan het ook heel gemakkelijk invriezen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
