Pompoen uit de oven

Flespompoen recepten

Flespompoen: de koning van de herfstgroenten. Met zijn zachte, zoete vruchtvlees en prachtige kleur verdient deze pompoen een ereplaats in je keuken. Maar hoe tem je dit oranje monster? Het begint met schillen en snijden, waar we je hieronder tips voor geven. Daarna geven we jou onze allerbeste flespompoen recepten: van pompoensoep tot een hartige quiche.

Tips voor flespompoen schillen en snijden

Het schillen van een flespompoen kan een uitdaging lijken, maar met de juiste techniek wordt het een fluitje van een cent. Gebruik een scherp mes en snijd eerst de boven- en onderkant van de pompoen af. Zo creëer je een stabiele basis. Vervolgens kun je de pompoen rechtop zetten en met een dunschiller de schil eraf halen. De schil van een flespompoen is vaak redelijk gemakkelijk te verwijderen, dus je hoeft niet te worstelen zoals met sommige andere pompoensoorten.

Nu de flespompoen geschild is, is het tijd om hem te snijden. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden en draden eruit met een lepel. Vervolgens kun je de pompoen in plakken, blokjes of reepjes snijden, afhankelijk van je recept.

geroosterde pompoen oven

Waar smaakt flespompoen lekker bij?

Flespompoen, net als andere pompoensoorten, is een uitstekende bron van vezels, vitamine A en C, en kalium. Het is ook laag in calorieën, waardoor het een gezonde keuze is als je op je gewicht let. Wat flespompoen echt bijzonder maakt, is zijn zoete, nootachtige smaak. Een ideale toevoeging aan herfstige gerechten!

Probeer geroosterde flespompoen met een vleugje olijfolie, tijm en zeezout als eenvoudig en heerlijk bijgerecht. Of maak een romige soep met kokosmelk en currykruiden voor een hartverwarmende maaltijd op een koude najaarsdag. Waar smaakt flespompoen lekker bij? Combineer ‘m met zachte geitenkaas en rucola voor een lichte salade, of voeg geroosterde pompoen toe aan een pasta met salieboter.

Dus… de volgende keer dat je een flespompoen in de supermarkt ziet liggen, aarzel dan niet. Neem er een mee en ga de culinaire uitdaging aan met de volgende heerlijke flespompoen recepten.

Onze favoriete flespompoen recepten

1. Flespompoensoep

Flespompoensoep

2. Pompoenpuree met gebakken bosui en spek

pompoenpuree

3. Couscous met pompoen en kip

couscous met pompoen

4. Gevulde pompoen uit de oven met kaas

Gevulde pompoen

5. Freekeh met geroosterde pompoen

freekeh-met-geroosterde pompoen

6. Pompoenquiche met feta

pompoenquiche met feta

7. Pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

8. Pompoenspread met feta

Pompoensmeersel

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in