Oosterse salade met biefstuk
Ik had van Koop een Koe, daarover morgen meer, een heel pakket met biefstuk en entrecôtes gekregen. Nu ben ik zelf niet een enorme vleeseter, maar zo af en toe vind ik een stukje wel lekker. Van de biefstukken maakte ik een snelle Oosterse salade met hoisinsaus. En die was bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Omdat het een Fast & Freshje is maakte ik de hoisinsaus niet zelf. Deze kun je gewoon bij de Toko of bij de Appie halen. Dat doe ik ook. Zelf maken kan natuurlijk ook, maar dat kost net iets meer tijd. Ik wokte nog wat bimi mee, dat is een zusje van de broccoli, en een handje taugé. Super lekker en heel snel klaar. Geniet ervan.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Romaine sla
3 wortelen
1 stukje komkommer van 10 cm
200 gr bimi
100 gr taugé
2 lente uitjes
4 biefstukken
2 el + 2 el hoisinsaus
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Snij de biefstukken in repen van ongeveer 1 cm dik. Breng ze op smaak met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de biefstuk toe en bak ze op een hoog vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten rondom aan. Voeg 2 el van de hoisinsaus toe en bak dit mee. Het lekkerste is als de biefstuk nog een beetje rood-roze van binnen is en hij helemaal omringd is door de saus.
Haal de biefstukreepjes uit de pan en laat dit rusten onder aluminiumfolie.
Was de bimi en doe dit in de pan (waar net je vlees in zat), voeg ook de taugé toe en wok dit kort. Voeg nog 2 lepels extra hoisinsaus toe. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe als je pan te droog is.
Verdeel de Romaine sla over de borden. Snij de komkommer in partjes en maak linten van de wortel met een kaasschaaf. Voeg dit bij de sla.
Verdeel de biefstukreepjes en de gewokte groentes over de sla.
Snij de lente uit in ringetjes en verdeel deze over de Oosterse salade.
Garneer de salade met wat cashewnoten.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in