Halloween toetje
Halloween is een goed moment om lekker uit te pakken in de keuken. Hoe leuk is het om een griezelig lekker Halloween toetje op tafel te zetten? Dit recept is heerlijk romig door de Monchou roomkaas, fris door de rode vruchten en een tikkie spannend door de spooky decoratie. Die chocolade spinnenwebben en Oreo-monstertjes maken het helemaal af. Kinderen vinden dit geweldig, maar wij volwassenen smullen er eigenlijk net zo hard van…
Wil je nog meer inspiratie? Check dan ook eens ons recept voor Halloween taart, ideaal voor Halloween feestjes.
Veelgestelde vragen over dit recept
-
Kan ik dit Halloween toetje ook zonder Klop-Fix maken?
Ja hoor, dat kan wel. De slagroom blijft dan alleen iets minder stevig. Serveer de toetjes dan wel direct.
-
Kan ik de compote vervangen door jam?
Dat kan zeker. Verwarm de jam eventueel kort zodat hij wat vloeibaarder wordt, dan verdeelt het makkelijker over het Halloween toetje.
-
Mijn chocolade wil niet goed smelten, wat nu?
Smelt de chocolade het liefst au bain-marie, dus in een vuurvaste kom boven een pannetje zacht kokend water. Blijf goed roeren, dan voorkom je dat het verbrandt.
-
Hoe maak ik het extra spannend voor kinderen?
Verstop een klein Halloween-snoepje in het midden van het toetje. Zo hebben ze een griezelige verrassing bij de laatste hap!
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr MonChou roomkaas (op kamertemperatuur)
- 125 ml slagroom
- 30 gr suiker
- 1 zakje Klop-Fix
Rood fruit compote
- 200 gr rood fruit (uit de diepvries)
- 1 el suiker
- 2 tl maïzena (+ 1 el water)
- Scheutje water
Decoratie
- 100 gr pure chocolade
- 4 + 2 Oreo koekjes
- 8 suiker oogjes
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de Monchou los met een spatel. Klop in een andere kom met een mixer de slagroom met de suiker en de Klop-Fix (= slagroomversteviger) tot stijve pieken. Spatel de slagroom voorzichtig door de Monchou. Verdeel de vulling over 4 bakjes. Laat de toetjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak in de tussentijd de fruitcompote. Doe het bevroren fruit met een klein scheutje water en suiker naar wens in een steelpan. Breng het zachtjes aan de kook. Zodra de vruchten zachter geworden zijn voeg je een papje toe van de maïzena gemengd met 1 eetlepel water. Roer het geheel om en laat het nog een paar minuten zachtjes koken. Je zult zien dat de compote indikt.
Laat de fruit compote volledig afkoelen. Je kunt dit ook prima 2 dagen in de koelkast bewaren.
Voor de decoratie
Maak spinnenwebben van chocola. Hak de chocolade fijn, doe in een spuitzakje en zet deze in een glas met gekookt water. Als de chocolade gesmolten is, spuit je spinnenwebben op een vel bakpapier. Laat ze uitharden in de koelkast.Plak de oogjes met een drupje chocolade op de Oreo-koekjes. Verkruimel 2 koekjes tot grove kruimels.
Verdeel een lepel van de fruitcompote over de roomkaas toetjes. Verdeel wat van de koekkruimels hier overheen. Garneer met een chocolade spinnenweb en een Oreo-monstertje.
Bewaar de Halloween toetjes tot gebruik in de koelkast.
Variatietips
- Maak er een mini cheesecake toetje van door onderin het glaasje een laagje koekbodem (bastogne of speculaasjes) te doen.
- Extra lekker: voeg wat sinaasappelrasp of een vleugje kaneel toe aan de roomkaas.
Bewaartip
Je kunt dit Halloween dessert prima een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast, zo blijven ze mooi stevig. De decoratie kun je trouwens ook vooruit maken en in een afgesloten bakje koel bewaren. Zet ze er pas vlak voor het serveren op, dan blijven ze het mooist.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
