BBQ worst spiesjes
Yes, het barbecue-seizoen is in volle gang en deze BBQ worst spiesjes met chorizo en rode ui mogen echt niet ontbreken! Het fijne aan dit recept is dat het snel klaar is én er meteen heel feestelijk uitziet. Wij maken deze spiesjes regelmatig als vrienden komen barbecueën en yep, ze zijn altijd als eerste op. Die combi van hartige chorizo, sappige worstjes en zacht zoete rode ui is namelijk nogal onweerstaanbaar. Het frisse yoghurtsausje erbij maakt het helemaal af.
Tip voor deze BBQ worst spiesjes
Tip van ons: gebruik het liefst metalen spiesjes, want dan weet je zeker dat ze niet verbranden. Heb je die niet in huis? Geen probleem: week houten spiesjes dan vooraf een half uurtje in water, dan verbranden ze niet op de grill.
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 kleine worstjes (bv. Catalaanse worstjes)
- 225 gr chorizo
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 rode ui
- 1 takje koriander
- 1 el honing
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Materiaal
- 4 metalen spiesjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal het velletje van de chorizo en snijd in dikke plakken. Haal de schil van de rode ui en snijd in parten. De partjes zullen een beetje uit elkaar vallen tot lossere uien-stukjes.
Rijg de worstjes, chorizo-plakken en stukjes ui om en om op de spiesjes.
Maak het sausje door de yoghurt met de honing en gerookt paprikapoeder te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Grill de spiesjes op een hete barbecue in circa 8-10 minuten mooi goudbruin, draai ze regelmatig om. Zorg voor een heet en een wat kouder deel op de bbq, zodat je spiesjes die bijna klaar zijn, verder kunt garen op het koudere deel (zorg dat de worstjes niet verbranden!). Je kunt ze ook op een grillplaat maken, dan duurt het ietsjes langer.
Hak de koriander fijn. Serveer de worst spiesjes met het sausje en de koriander.
Variatietips
- Voeg paprika of champignons toe aan de spiesjes voor extra kleur en smaak.
- Je kunt wat citroensap toevoegen aan het sausje om ‘m wat frisser te maken.
- Ben je fan van pittig? Rijg er een jalapeño-peper tussen.
- Geen chorizo in huis? Dik ontbijtspek of pancetta smaakt ook lekker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
