Mangocake met passievrucht

Mangocake

Deze mangocake geeft ons meteen een soort vakantiegevoel. Het glazuur en de verse mango als topping maakt ‘m zomers en feestelijk, en de passievrucht zorgt voor een lekker fris zuurtje. Kortom: bakvorm uit de kast, oven aan, en deze frisse mangocake maken!

Mangocake: tropische vibes op tafel

Wij vinden het heerlijk om met fruit te bakken, en mango doet het altijd goed. Zeker in combinatie met yoghurt en roomkaas krijg je een smeuïge cake die niet zwaar aanvoelt. Tip van ons: gebruik echt rijpe mango’s, die zijn het sappigst en geven de meeste smaak.

Mangocake met passievrucht
Mangocake met passievrucht

Ingrediënten voor 10 plakjes

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr kristalsuiker (voor het beslag)
  • 100 gr poedersuiker (voor het glazuur)
  • 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 mango
  • 2 st. passievrucht
  • 0,5 citroen
  • snuf zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden (hetelucht). Vet een cakevorm van 25 cm in met boter of een bakspray. Zorg dat de boter echt op kamertemperatuur is.

    Tip: bekleed de bodem én twee lange zijden met bakpapier; zo kun je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm tillen.

  2. Klop de boter (die op kamertemperatuur is) en suiker met een mixer (of in een keukenrobot met mixergardes) luchtig. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de eieren één voor één toe. Wacht voor het toevoegen van een nieuw ei tot het vorige is opgenomen in het beslag.

  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag. Spatel tot slot de Griekse yoghurt door het beslag. Roer niet te lang, maar totdat alles nét goed is opgenomen.

  4. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 55-60 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.

    Test met een satéprikker of de cake ook van binnen gaar is. Komt de prikker er niet droog uit, zet hem dan nog 5 minuten langer in de oven en test opnieuw.

  5. Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen op het aanrecht. Keer hem dan voorzichtig om op een rooster en laat volledig afkoelen.

  6. Meng voor de topping de roomkaas (die op kamertemperatuur is), poedersuiker en een kneepje citroensap (van 0,5 citroen) tot een glad glazuur.

  7. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie plakjes. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.

  8. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Garneer met plakjes mango en de pulp van de passievruchten.

Variatietips

  • Liever geen mango? Gebruik perzik of ananas (vers of uit blik).
  • Voeg kokosrasp toe aan het beslag voor extra tropische smaak.
  • Maak het glazuur eens met limoen in plaats van citroen.
  • Kun je geen passievrucht vinden? Vervang door frambozen of granaatappelpitjes.
  • In plaats van een grote cake kun je ook kleine cakejes bakken in muffinvormpjes. Leuk voor op een feestje!
Mango cake met passievrucht
Mangocake met passievrucht

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten