Perzik burrata salade

Perzik burrata salade

Perzik burrata salade: wat een zomerse topper is dit. Zo’n salade die je op een zonnige middag op tafel zet, liefst buiten, met een glas lekkers erbij en wat knapperig brood om te dippen.

Perzik burrata salade: lekker zomers

De mix van sappige, gegrilde perzik met romige burrata en frisse citroen-basilicumdressing is echt een supercombi voor in de zomer. Wij maken deze perzik burrata salade vaak als lunch, maar ook als lichte avondmaaltijd met wat extra brood of zelfs als bijgerecht bij de barbecue doet -ie het super.

Perzik burrata salade
Perzik burrata salade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr cherrytomaten
  • 250 gr trostomaten
  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • 4 perziken
  • 2 bollen burrata (op kamertemperatuur)
  • 20 gr pijnboompitten
  • 15 gr verse basilicum

Citroen basilicum dressing

  • 15 gr verse basilicum
  • 2 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knoflook
  • 4-6 el olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de dressing. Mix 15 gr basilicum, met een teentje knoflook, 2 el citroensap, 1 tl honing en 4 el olijfolie glad in je keukenmachine of hakmolentje. Is hij nog te dik, voeg dan nog 2 el extra olie toe. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Snijd de coeur de boeuf tomaten in plakken, de trostomaten in parten en halveer de cherrytomaten. Doe in een schaal en meng met 3 el van de dressing.

  3. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in parten. Grill de perziken aan weerszijden op een hete grill tot er bruine grillstrepen ontstaan. Verdeel over de tomaten.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

  5. Breek de burrata in stukken en verdeel over de salade. Garneer de perzik burrata salade met extra dressing, de pijnboompitten en de overgebleven verse basilicum.

Variatietips

Wil je een beetje variëren met deze salade? Dat kan heel makkelijk. Hier een paar lekkere ideeën:

  • Geen perziken in huis? Gebruik nectarines of abrikozen.
  • Liever iets hartigers? Voeg flinterdunne plakjes prosciutto of serranoham toe.
  • Extra bite? Vervang de pijnboompitten eens door geroosterde amandelschaafsel of walnoten.
  • Met extra groente: Voeg geroosterde courgette of gegrilde aubergine toe voor een vullendere salade.
Zomersalade
Perzik burrata salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten