frisse salade

BBQ bijgerechten

De lekkerste bbq bijgerechten vind je hier! Alles wat je nodig hebt voor de perfecte barbecue. Van groente bij de bbq tot brood en dips, salades voor de bbq, sausjes, drankjes en toetjes. Met dit lijstje kun je thuis heerlijk aan de slag om er een gezellig barbecue feestje van te maken. Ben je benieuwd naar al onze barbecue recepten? Klik dan even op de link.

spareribs bereiden

Salade bij bbq - bbq bijgerechten

Zomerse salade

Een goede salade mag niet ontbreken bij de bbq. Wij houden zelf van een simpele en frisse salade bij de bbq, zoals deze met watermeloen. Maar we hebben nog veel meer lekkere suggesties voor salades bij de bbq. Denk aan:

Zoek je nog meer inspiratie voor salades bij de bbq? Klik op de knop voor al onze frisse salade recepten.

Meer salade inspiratie

Brood met dips - bbq bijgerechten

kruidenboter

Niets lekkerder dan een stokbroodje met een lekker smeersel erop. Maar voor je het weet eet je teveel en heb je geen trek meer. Houd dus ongeveer 3 stukjes per persoon aan. Dit is lekker op je stokbroodje.

Zoek je nog meer inspiratie voor lekkere dips? Klik op de knop voor al onze dips recepten.

Dips recepten

Bbq sausjes maken - bbq bijgerechten

barbecuesaus

Zelf barbecue saus maken is het lekkerste wat er is. En helemaal niet ingewikkeld. Deze zelfgemaakte bbq saus hoort er gewoon bij, die mag niet ontbreken. Je kunt natuurlijk kant-en-klare sausjes kopen (doen wij ook hoor), maar zelf sausjes maken is toch net wat lekkerder. Dat geldt ook voor dips. Niets lekkerder dan zelfgemaakte dips voor op brood. Dit zijn onze favoriete bbq sauzen en bbq dips:

Alle bbq sauzen

Groenten bij bbq - bbq bijgerechten

Groentespies

Groenten bij de bbq serveren is altijd lekker. Bij de bbq wordt meestal gekozen voor een combinatie van vlees,- en visgerechten. Maar groente bij de bbq zien we steeds vaker. En dat is ook net zo lekker. Een fijne afwisseling voor bij je vlees,- of vis gerechten, of maak er een complete vegetarische bbq van. Dit zijn onze favoriete groenten bij de bbq:

Wil je meer inspiratie voor groente bij de bbq? Klik dan op deze knop:

Groente bij de bbq

Barbecue gerechten

Shaslick

Ook voor lekkere en makkelijke barbecuerecepten ben je hier aan het goede adres. Of je nu vlees wilt, vega of vis, we hebben genoeg opties voor iedereen. Wij houden altijd van een goede combinatie, een stukje goed vlees met wat gegrilde groenten op de bbq, of een lekker visje. Daarnaast doen bbq spiesjes het altijd goed. Een aantal van onze favoriete bbq gerechten:

Alle bbq recepten

Drankjes voor bij de barbecue

Sangria recept

Bij een barbecue feestje horen natuurlijk ook lekkere drankjes. We hebben heerlijke mocktail recepten online staan, maar ook lekkere homemade siropen of cocktail recepten. Pick and choose zouden we zeggen!

Naar alle drankjes

Barbecue toetjes

Geroosterd steenfruit

De perfecte afsluiter is natuurlijk een lekker bbq toetje. Wist je dat je heel goed toetjes kunt bereiden op de barbecue? Je kunt bijvoorbeeld fruit roosteren en dat serveren met een bolletje ijs. Altijd lekker!

Alle bbq toetjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in