French Toast Muffins
Dit ideetje voor French Toast Muffins vond ik op Pinterest, zo leuk en eenvoudig. Eigenlijk zijn het gewoon wentelteefjes die je in een muffinvorm in de oven maakt. En echt alles, wat je maakt in een muffinvorm is cool!
En daarnaast is het ook easy peasy en hoef je ze alleen maar even in de oven te schuiven. Ideaal voor het paasontbijt. Je kunt de muffins eventueel de avond van te voren al klaar maken en ongebakken bewaren in de koelkast. Het eimengsel trekt er dan lekker in en daar worden je wentelteefjes nog lekkerder van. Ik heb ze à la minute gemaakt. Ik heb een restje ciabatta gebruikt, maar je kunt ieder brood gebruiken dat je over hebt, suikerbrood, witbrood, speltbrood of krentenbrood. Fijn toch!
Ingrediënten voor 4 st.
1/2 ciabatta brood (afgebakken)
1 ei
100 ml melk
1 el suiker
Snuf kaneel
Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Verdeel de muffinpapiertjes over de muffinvorm.
Snij de ciabatta in blokjes van 1 x 1 cm.
Klop het eitje los met de melk, de suiker en een snuf kaneel.
Giet het eimengsel over het brood en hussel het even door elkaar zodat alle broodstukjes bedekt zijn met ei.
Verdeel de broodstukjes over de muffinvorm.
Bak de French toast muffins in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin op 180 graden.
Garneer de wentelteefjes met poedersuiker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in