French Toast Muffins

French Toast Muffins

Dit ideetje voor French Toast Muffins vond ik op Pinterest, zo leuk en eenvoudig. Eigenlijk zijn het gewoon wentelteefjes die je in een muffinvorm in de oven maakt. En echt alles, wat je maakt in een muffinvorm is cool!

En daarnaast is het ook easy peasy en hoef je ze alleen maar even in de oven te schuiven. Ideaal voor het paasontbijt. Je kunt de muffins eventueel de avond van te voren al klaar maken en ongebakken bewaren in de koelkast. Het eimengsel trekt er dan lekker in en daar worden je wentelteefjes nog lekkerder van. Ik heb ze à la minute gemaakt. Ik heb een restje ciabatta gebruikt, maar je kunt ieder brood gebruiken dat je over hebt, suikerbrood, witbrood, speltbrood of krentenbrood. Fijn toch!

Ingrediënten voor 4 st.
1/2 ciabatta brood (afgebakken)
1 ei
100 ml melk
1 el suiker
Snuf kaneel

Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Verdeel de muffinpapiertjes over de muffinvorm.

Snij de ciabatta in blokjes van 1 x 1 cm.

Klop het eitje los met de melk, de suiker en een snuf kaneel.

Giet het eimengsel over het brood en hussel het even door elkaar zodat alle broodstukjes bedekt zijn met ei.

Verdeel de broodstukjes over de muffinvorm.

Bak de French toast muffins in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin op 180 graden.

Garneer de wentelteefjes met poedersuiker.

french toast muffins

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Muffins Bakrecepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in